Koliko će Zmajevi zaraditi u elitnoj diviziji Lige nacija: Milioni pune kasu NS BiH

Određeno je da će Bosna i Hercegovina biti u grupi sa Njemačkom, Nizozemskom i Mađarskom, a sada je UEFA utvrdila i novčane nagrade za novu sezonu

12.03.2024. 09:09
  • Podijeli:
Zmajevi_trening_vaduz_foto_FB-65284abf085fd.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Žrijeb Lige nacija je održan prošlog mjeseca i određene su grupe za novu sezonu, u kojoj će reprezentacija Bosne i Hercegovine biti u elitnoj diviziji.

Određeno je da će Bosna i Hercegovina biti u grupi sa Njemačkom, Nizozemskom i Mađarskom, a sada je UEFA utvrdila i novčane nagrade za novu sezonu.

Tako je već sada jasno da će se milioni sliti u kasu Nogometnog saveza BiH, koji će samo na osnovu učešća Zmajeva u elitnoj diviziji inkasirati 2,25 miliona eura.

U Ligi B će svaka selekcija dobiti po 1,5 milion eura, u Ligi C će timovi dijeliti po 1,12 miliona eura, a u najslabijoj Ligi D su nagrade po 750.000 eura.

Dodatno će biti nagrađeni pobjednici svake grupe, za koje će gore navedene sume biti duplirane. Pobjednik završnog turnira Lige A zaradit će 6 miliona eura, poraženom finalisti će pripasti 4,5 miliona eura, a trećeplasirana ekipa će inkasirati 3,5 miliona eura.

Liga nacija počet će 7. septembra, kada će Zmajevi gostovati Nizozemskoj, u drugom kolu će BiH odmjeriti snage sa Mađarskom, također u gostima, a prvi domaći meč je na rasporedu 11. oktobra protiv Njemačke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()