Kodro dijelio sobu sa Guardiolom: Toliko ga je interesovalo sve što se dešava u našoj zemlji

Bivši golgeter španske Primere, govorio je o vremenu provedenom u Blaugrani, a posebno se osvrnuo na trenutno jednog od najboljih trenera svijeta Pepa Gurdiolu

05.05.2024. 14:55
  • Podijeli:
Meho Kodro-64fff79ece86f.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Bivši selektor Bosne i Hercegovine i nekadašnji igrač Barcelone Meho Kodro, bio je Nebojše Petrovića u emisiji "Mojih 11".

Bivši golgeter španske Primere, govorio je o vremenu provedenom u Blaugrani, a posebno se osvrnuo na trenutno jednog od najboljih trenera svijeta Pepa Gurdiolu.

“Kada sam došao u Barcelonu odmah smo otišli u Nizozemsku gdje smo bili nekih deset ili dvanaest dana na pripremama, a ja sam bio s Guradiolom u sobi. Guardiola se već tada na terenu isticao kao trener”, kazao je Kodro i dodao:

“Cruyff je gledao da igrači koji dolaze izvana, da ih nekako u pripremnom periodu stavi u sobu s nekim od domaćih igrača, da se što prije adaptiraju kada stignu”.

Mostarac je dijelo sobu sa Guardiolom na pripremama, a impersionairala je Kodru zainteresovanost Guardiole i razgovori sa Pepom kaže bili su iscrpljujući.

“S njim su onako iscrpljujući jer ga je sve interesovalo. Šta i kako ja igra, šta volim, kakva je Barcelona i kako oni funkcionišu, ne samo na terenu nego i grad i sve ostalo me ispitivao. Njega je toliko interesovao problem koji je bio u Bosni i Hercegovini da je to nešto nevjerovatno. Nikada nisam imao priliku tako da nekoga interesuje toliko šta se dešavalo kod nas u našoj zemlji kao što je bio interes od strane Guardiole”, ispričao je nekadašnji selektor Zmajeva.

Gurdioline trenerske osobine datiraju od vremena dok je bio i igrač, a sve to je najbolje objasnio Kodro.

“Bakero je bio kapiten tada, a on je bio zamjenik kapitena, no uvijek je funkcionisao kao jedan od tih lidera. Bio je trener tada već i ponašao se tako, imao sam osjećaj da je Cruyffova desna ruka na terenu”, zaključio je Meho Kodro.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()