Ko su mogući rivali Srbije na Euru

Srbija na Evropskom prvenstvu poslije 24 godine i igraće na kontinentalnom turniru u Njemačkoj sljedeće godine, nakon što je završila na drugom mjestu kvalifikacione grupe iza Mađarske

19.11.2023. 19:37
  • Podijeli:
fudbalska reprezentacija srbije - bugarske, srbija - bugarska, kvalifikacije EP 2004 - 19 nov 2023 - foto tanjug nemanja jovanović (3)-655a24ef47fbb.webp Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Srbija na Evropskom prvenstvu poslije 24 godine i igraće na kontinentalnom turniru u Njemačkoj sljedeće godine, nakon što je završila na drugom mjestu kvalifikacione grupe iza Mađarske.

Prije ovog remija sa Bugarskoj (2:2) djelovalo je da drugo mjesto donosi mnoge benefite, ali samo uz pobjedu koja se nije desila i sada Srbiju izvjesno čeka pad u četvrti šešir.

Jeste da nije baš sve poznato, možda 80 odsto, ali gotovo izvjesno će se spustiti iz trećeg u četvrti "pot" kada se završe sve utakmice, piše Blic.rs.

Sada Srbi moraju da navijaju da Slovačka ne pobijedi Bosnu i Hercegovinu i tamo im ne otme poziciju, ali i protiv još nekolicine favorita. Prijete da ih prestignu Hrvatska, Italija, Slovenija, Slovačka, Češka, pa je jasno da će u posljednji šešir u kojem će strahovati za "grupu smrti".

Najteži rival dolazi iz prvog šešira i tu nema Srbija šta da bira jer se ne zna ko je jače i veće ime. Da li domaćin Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Španija ili Belgija? Jasno, ne treba toliko da se opterećuje srećom iz prvog reda selekcija.

Međutim, iz drugog i te kako treba. Taj bi čak mogao da bude ključan jer je za izbjegavanje Danska, možda Albanija zbog političke konotacije, Austrija je djelovala odlično u kvalifikacijama, ali naravno da nije bauk, slično kao Turska koja će biti "domaćin" u Njemačkoj, dok je poželjno da se ponovo Srbija sastane sa Mađarskom ili izvuče Rumuniju pod uslovom da ne izgubi od Švajcarske u Bukureštu u posljednjem kolu.

Kad bi Srbija ostala u trećem imali bi lijepu podlogu za istorijski plasman i izbjegli "aždaje" kakve su Nizizemska, Italija i Hrvatska, ali sada su svi oni postali potencijalni rivali "orlova" Naravno, pod uslovom da "azuri" ne izgube protiv Ukrajine u posljednjem kolu.

Uz njih bi mogli da se nađu još Slovenija, Slovačka i Škotska, takođe kao mogući protivnici Srbije, dok će ona biti u poslednjem sa Češkom i Švajcarskom, kako stvari stoje, ali i tri pobjednika plej-ofa. Tamo kao favoriti sada djeluju Poljska, Ukrajina i Gruzija, ali svi oni ne bi trebalo previše da nas interesuju jer ne možemo da se sastanemo.

Ovako, prema najavama Srbiji bi najteža grupa bila Francuska, Danska i Italija/Hrvatska, a najlakša (ako se tako može nazvati) Belgija, Rumunija i Slovanija/Škotska.

Žrijeb u Hamburgu

Žrijeb za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj zakazan je za 2. decembar u Hamburgu (18.00).

Iako tada neće biti poznati svi učesnici, odnosno posljednja tri kroz plej-of, biće označeni za A, B i C pobjednici iz sporednog puta ka EP.

Turnir će se održati sljedeće godine od 14. juna do 14. jula u 10 gradova: Berlinu, Hamburgu, Lajpcigu, Gelzenkirhenu, Dortmundu, Diseldorfu, Kelnu, Frankfurtu, Štutgartu i Minhenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()