Kloppov oproštaj od Liverpula u opasnosti da bude promašaj

Liverpul ima izuzetno težak zadatak ako želi da uđe u polufinale Evropske lige u četvrtak nakon što je izgubio prvu utakmicu osmine finala na svom terenu od Atalante sa 3:0

17.04.2024. 13:49
  • Podijeli:
jurgen klopp - reuters-63f7279a535c5.webp Foto: Reuters

Jurgen Klopp je prije samo nekoliko sedmica bio na veličanstvenom ispraćaju u svojoj posljednjoj sezoni u Liverpulu, ali priča o potencijalna četiri trofeja je sada davno zaboravljena jer su Redsi ispali sa kolosijeka.

Liverpul ima izuzetno težak zadatak ako želi da uđe u polufinale Evropske lige u četvrtak nakon što je izgubio prvu utakmicu osmine finala na svom terenu od Atalante sa 3:0.

Kloppovi momci su također prošli mjesec izbačeni iz FA kupa od strane Mančester junajteda kada su Crveni đavoli pobijedili u uzbudljivom meču sa 4:3 na Old Trafordu.

Liverpul nije uspio izvući lekciju iz tog poraza jer ih je United zadržao na neriješenom 2:2 tri sedmice kasnije, a onda je zapanjio porazom kod kuće 1:0 od Kristal Palasa i zaostao dva boda zaostatka za Mančester sitijem u utrci za titulu.

Potraga za četiri trofeja bi se sada mogla vratiti i proganjati Kloppa jer izgleda da je Liverpul ostao bez daha. Odigrali su već 51 utakmicu ove sezone i imat će još minimalno sedam do kraja kampanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()