Karim Benzema u eliti, “ganja” rekord Cristiana Ronalda

U dresu Lyona je upisao prvih 19 susreta, a potom još 131 u dresu “Kraljevskog kluba”

19.04.2023. 11:17
  • Podijeli:
Karim Benzema foto Reuters-6418aa320ddaf.webp Foto: Reuters

Kapiten aktualnog evropskog prvaka Real Madrida Karim Benzema ušao je u elitno društvo igrača koji su upisali najmanje 150 nastupa u Ligi prvaka.

Njegov večerašnji nastup protiv Chelseaja, bio je 150. u elitnom takmičenju “Starog kontinenta”.

U dresu Lyona je upisao prvih 19 susreta, a potom još 131 u dresu “Kraljevskog kluba”.

Na vrhu liste je Portugalac Cristiano Ronaldo koji je u Ligi prvaka sakupio 183 nastupa, a ispred Benzeme su i Iker Casillas sa 177, Lionel Messi sa 163, te Xavi Hernandez sa 151 utakmicom u Ligi prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()