Kapiten Španije izviždan na Bernabeuu, selektor poručio: Duša me boli, sramim se

Neshvatljivo ponašanje

27.03.2024. 09:59
  • Podijeli:
alvaro morata reuters-6603dea0cbac9.webp Foto: Reuters

Španski selektor Luis de la Fuente izjavio je da ga duša boli zbog zvižduka koje je dio publike na stadionu Bernabeu uputio Álvaru Morati tokom prijateljske utakmice protiv Brazila (3:3).

Napadač Atletico Madrida, koji je započeo utakmicu protiv Brazila, imao je lošu večer i bio je izviždan od dijela navijača tokom utakmice. Bivšem igraču Real Madrida zviždali su i kada je zamijenjen u 81. minuti.

"Duša me boli kada u svojoj zemlji kapiten reprezentacije bude izviždan. Osjećam bol. Navijači na Bernabeuu bili su nevjerovatni, ali kao Španac osjećam sram kada se španski reprezentativac izvižda", rekao je De la Fuente.

"Ipak, većina navijača podržala je Španiju. Svi se moramo educirati o podršci reprezentaciji. Ovdje moramo ostaviti po strani boje klubova, a to je posao medija. Vidjet ćemo možemo li svi zajedno riješiti ovo", dodao je.

Morata je prije deset godina otišao iz Reala u Juventus za 20 miliona eura. U torinskom je klubu u polufinalu Lige prvaka izbacio Real s dva gola pa se 2016. vratio u Madrid za 30 miliona eura. Kasnije je otišao u Chelsea za 66 miliona eura, a nakon toga potpisao za Atletico. U međuvremenu je postao omražen kod navijača Reala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()