Jusufbegović: Ne može se reći da smo favorit protiv Luksemburga

Pomoćnik u stručnom štabu "Zmajeva"

14.11.2023. 16:29
  • Podijeli:
nedim jusufbegovic anadolija-65538a9cad452.webp Foto: Anadolija

Fudbalska reprezentacija BiH se priprema za posljednje susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. "Zmajeve" prvo očekuje gostovanje u Luksemburgu, a zatim ovaj ciklus kvalifikacija završavamo na domaćem terenu protiv Slovačke.

Nakon završenih treninga medijima se obratio pomoćni trener u stručnom štabu Nedim Jusufbegović.

"Kolašinac nije spreman, ostali su zdravi. Na jutrošnjem treningu svi odradili odlično", rekao je Jusufbegović i dodao:

"Očekujemo da podignemo razinu igre, da više obratimo pažnju na tranziciju i posjed lopte. Gledat ćemo da ćemo to unaprijediti. Luksemburg je ozbiljna reprezentacija, ne možemo reći da smo tu favoriti. Eventualni poraz u tom kontekstu ne bi bio velika tragedija. Želimo pobijediti, ali i da vidimo neke nove igrače.

Bitno je da se predstavimo u dobrom izdanju, idemo reprezentaciji koja je ozbiljna i ne smatramo da je to ista selekcija od prije deset godina.

Jusufbegović je dodao da nije još odlučeno u kojoj ćemo formaciji izaći protiv Luksemburga.

"Još razmišljamo o formaciji. Imamo igrački kadar koji može odgovoriti na više formacija. Profil igrača je dosta različit, blizu smo da igramo slično kao prošle utakmice."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()