Junak Argentinaca: Naša sudbina bila je patnja

"Puno smo patili. Mislili smo da kontrolišemo utakmicu, ali uspjeli su se vratiti. Jako, jako komplikovano je bilo"

18.12.2022. 19:52
  • Podijeli:
Emilijano Martinez_Manu Fernandez AP Tanjug-639f5f3f0c94e.webp Foto: Manu Fernandez / AP (/ Tanjug

Lionel Mesi je ispisao istoriju, osvojio dugo čekanu mundijalsku titulu, vjerovatno i zvanje fudbalskog GOAT-a... No, teško da bi to učinio bez pomoći Emilijana Martineza.

Sjajni golman u penal seriji je "pročitao"  Kinglsija Komana, prethodno je u "minut do 12" skinuo zicer, ugradivši značajn doprinos u treću krunu Gaučosa.

"Puno smo patili. Mislili smo da kontrolišemo utakmicu, ali uspjeli su se vratiti. Jako, jako komplikovano je bilo. Naša sudbina bila je patnja. Imali smo posljednju priliku za pobjedu i, srećom, uspio sam zaustaviti udarac sa penala. Sanjao sam ovo, nemam riječi. Jako mlad otišao sam u Englesku i želio bih ovu pobjedu posvetiti svojoj porodici", rekao je 30-godišnji golman Aston Vile.

Martinez je sa samo 17 godina otišao iz Argentine na probu u Arsenal u kojemu je dobio ugovor. Tobdžije su ga dale na pozajmicu u četvrtu ligu, u Oksford, za koji je debitovao s 19 godina.

Bio je još na pozajmicama u Šefild Vednesdeju, Rotherhemu, Vulverhemptonu, Hetafeu, Redingu...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()