Još osam utakmica do kraja Svjetskog prvenstva

Četvrfinale će otvoriti susret Hrvatska - Brazil (Lusail, 16.00 sati), dok će u noćnom terminu snage odmjeriti Nizozemska i Argentina (Education City, 20.00)

07.12.2022. 10:04
  • Podijeli:
Hrvatska Belgija_Ricardo Mazalan AP Tanjug-6388d1f61dcf8.webp Foto: Ricardo Mazalan / AP / Tanjug

Do završetka 22. Svjetskog prvenstva ostalo je još osam utakmica. Prva dva susreta četvrtfinala na rasporedu su u petak, 9. decembra.

Četvrfinale će otvoriti susret Hrvatska - Brazil (Lusail, 16.00 sati), dok će u noćnom terminu snage odmjeriti Nizozemska i Argentina (Education City, 20.00).

Preostala dva susreta za plasman u polufinale na programu su u subotu, 10. decembra. Od 16.00 sati u Al Tummami će igrati Portugal - Maroko, a u posljednjem četvrtfinalnom obračunu igrat će aktualni svjetski prvak Francuska i Engleska.

Polufinalni susreti igrat će se u utorak i srijedu, 13. i 14. decembra.

U prvom polufnalu će se sastati bolje ekipe iz susreta Hrvatska/Brazil - Argentina/Nizozemska (utorak), dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti pobjednici duela Maroko/Portugal - Francuska/Engleska (srijeda).

Poražane ekipe iz polufinala u subotu, 17. decembra, igrat će susret za 3. mjesto (Kalifa, 16.00), dok je finale na programu u nedjelju, 18. decembra (Lusail, 16.00 sati).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()