Jedan od najboljih veznjaka svijeta: De Brujne odlazi iz Sitija?

Kada mu ugovor istekne, De Brujne bi volio preseliti u Sjedinjene Američke Države i zaigrati u MLS-u koji godinama okuplja evropske zvijezde u poznim igračkim godinama.

30.04.2024. 21:46
  • Podijeli:
Kevin de Brujne AP PhotoIan Walton_Tanjug-65d9bccb7026b.webp Foto: AP/PhotoIan Walton/Tanjug

Kevin de Brujne je već godinama jedan od glavnih igrača Mančester Sitija. Sada dolaze informacije kako bi belgijski virtuoz mogao napustiti "Etihad", a piše se i o sljedećoj destinaciji.

Veznjak, koji će ovog ljeta proslaviti 33. rođendan, ugovor sa Sitijem ima do ljeta 2025. godine odnosno do kraja sljedeće sezone i sve je izvjesnije da će tada napustiti "Etihad" i Englesku.

Kada mu ugovor istekne, De Brujne bi volio preseliti u Sjedinjene Američke Države i zaigrati u MLS-u koji godinama okuplja evropske zvijezde u poznim igračkim godinama.

De Brujne je, međutim, najplaćeniji fudbaler u Premijer ligi, s mjesečnom platom od 1.200.000 evra. Ta činjenica bi definitivno mogla biti kamen spoticanja za brojne klubove koji ga žele dovesti.

Prošle sezone De Brujne je bio najbolji asistent Sitija u svim takmičenjima. Upisao je 31 asistenciju i zabio deset golova, čime je dao velik  u osvajanju istorijske triplete, prenosi "Sportam".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()