Jedan klub naročito zainteresovan: Hoće li Partizanov napadač u Seriu A?

Napadač Partizana Mateus Saldanja ponovo je interesantan brojnim klubovima, a po svemu sudeći ozbiljnu kandidaturu za njegov potpis istakao je Torino

24.03.2024. 16:01
  • Podijeli:
Saldanja-64c3b926b3125.webp Foto: FK Partizan

Napadač Partizana Mateus Saldanja ponovo je interesantan brojnim klubovima, a po svemu sudeći ozbiljnu kandidaturu za njegov potpis istakao je Torino.

Tutusport u današnjem izdanju piše da se član Serije A nije ohladio od Mautesa Saldanje poslije odbijenice koju mu je Partizan dao u januaru, te da bi na ljeto mogao ponovo da krene u ofanzivu na brazilskog napadača.

U tekstu posvećenom Torinovoj rekonstrukciji napadačke linije, koja bi trebalo da se dogodi tokom ljeta, italijanski list donosi nekoliko imena nekoliko napadača što bi mogli da osveže ofanzivu Granate, a jedan od njih je i najbolji strijelac Superlige.

Po završetku aktuelne sezone Torino bi u napadu mogao da doživi značajne promjene. Čini se da su mu i neophodne. Devet rundi prije kraja ekipa Ivana Jurića nalazi se na 11. poziciji sa 41 bodom i ukoliko ne domogne plasmana u Evropu, odnosno ne završi među prvih osam u Seriji A, biće to zbog manjka postignutih golova.

Torino je svega 28 puta tresao mreže rivala na 29 prvenstvenih utakmica, više jedino od Lećea, Verone, Empolija i Salernitane, što je učinak koji ne dozvoljava klubu sa Olimpiko Grande Torina da mašta previše o izlasku u Evropu.

David Okereke je zimus pozajmljen iz Kremonezea kako bi zaoštrio napad, ali je poslije četiri odigrane utakmice bez gola i sasvim izvjesno ga neće otkupiti. Metu nijednom nije pogodio ni Pjetro Pelegri, i to na 20 mečeva u Seriji A, te se očekuje da na ljeto napusti klub, a ne briljira ni Antonio Sanabrija – četiri gola na 26 mečeva – od kojeg se u Torinu nadaju da će moći da zarade oko desetak miliona evra. I taj novac kasnije uloži u pojačanja.

Tehnički direktor Torina uveliko već kuje planove za pomenutu rekonstrukciju. Na listi centarforda, koji bi mogli da zaliječe boljku Granate su fudbaler Parme Anž Joan Boni (20), koji je partijama u Seriji B skrenuo pažnju na sebe (tri gola, devet asistencija na 28 mečeva) i Mateus Saldanja, dok je na krilnoj poziciji u fokusu ponovo stara želja Arman Lorijente, kojeg je Torino želio još prije godinu i po dana (Sasuolo ga tada doveo iz Lorijana za 10.000.000 evra), prenosi Mozzart sport.

Tutosport navodi da je italijanski klub ponovo uspostavio kontakt sa Saldanjom, ali dodaje da Partizan ne odstupa od cene od 10.000.000 evra, koliko je tražio i zimus. Otprilike isto bi koštao i Boni, dok bi Lorijente bio nešto skuplji, budući da je Sasuolo navodno u januaru odbio pomenutu sumu od Lacija. Ipak, u slučaju da ispadne, morao bi da se zadovolji i nižom cifrom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()