Janković za UNU: Naježim se kad me porede sa Piksijem, Bakom, Rambom

"Posebno mi je upečatljiva priča o Rambu koji je među najboljim tehničarima svijeta bio najbolji. Čudo jedno."

06.08.2022. 17:42
  • Podijeli:
Niko Janković Zrinjski_Pixsell.jpg Foto: Pixsell

Gol protiv Tobola iz krvavo zarađenog kornera je plod uigrane kombinacije, hvala bogu da je lopta ušla. Naježim se kad čujem imena Piksija, Bake, Ramba. Šanse za prolaz u plej-of Lige konferencije su pola-pola. Zrinjskom će biti teže odbraniti titulu nego je osvojiti. O mojim igrama neka priča publika. Dinamo može sve, pa i u grupnu fazu Lige šampiona.

Ovako bi se mogao rezimirati UNA intervju sa mladom nadom bh. šampiona Nikom Jankovićem, Dinamovim talentom koji se kao pozajmljen igrač kali Pod Bijelim Brijegom. Niko se može pohvaliti da je kao klinac nosio dres Štutgarta, već je debitovao za zagrebačke "modre", stasavao u Slaven Belupu i Gorici... A da je pred njim velika karijera, pokazao je u Mostaru.

Janković je vrlo brzo "kupio" navijače, a vrhunac euforije izazvao je već pomenutim pogotkom protiv Tobola. Kazahstanci su se pokazali kao tvrd orah, pogotovo od trenutka kada je četa Sergeja Jakirovića ostala sa igračem manje na terenu. A onda je Niko uzeo stvar u svoje ruke, majstorski pogodio iz kornera, svom timu donio trijumf i značajno uvećao šanse za prolaz dalje.

"Kod izvođenja kornera imamo nekoliko kombinacija. U tom trenutku bili smo s igračem manje i krvavo sam se uopšte izborio za taj korner. Nisam ga žurio izvesti, kupovao sam vrijeme. Odlučio sam se za onu kombinaciju gdje moji saigrači ometaju golmana, a ja upućujem oštru loptu direktno prema golu. Eto, bogu hvala ušla je", počeo je priču za UNU Janković, kojem su na golu čestitali i prodavačice iz marketa, kuharice iz restorana, konobari iz kafića...

UNA: Na ovim prostorima golove iz kornera su znali da postižu majstori Dragan Piksi Stojković, Blaž Baka Slišković, Dejan Rambo Petković... Mnogi Vas već sada porede sa njima. Je li Vam neko od njih bio inspiracija?

"Uh naježim se kad čujem ta imena. O njima sam slušao puno kao dijete i maštao da zaigram kao oni. Žao mi je da ih nisam gledao uživo ali puno njihovih poteza, driblinga vidio sam na You Tubeu. Posebno mi je upečatljiva priča o Rambu koji je među najboljim tehničarima svijeta bio najbolji. Čudo jedno."

UNA: Evropska pobjeda bez primljenog gola kod kuće sigurno prija. Kakve su Vam šanse za prolaz dalje sada, kako biste ih ocijenili u procentima?

"Prije utakmice sam izjavio da oni imaju blagu prednost jer su puni reprezentativaca. Sada smo ostali bez dobrog duha naše ekipe Josipa Ćorluke zbog crvenog kartona. Velika šteta. Put je dalek i težak. Biće velika borba. Šanse su po meni pola-pola."

UNA: Je li Vas Tobol iznenadio nečim? Kakvu igru rivala očekujete u revanšu?

"Tobol je iskusna ekipa i igrala je tačno onako kako ih je naš stručni štab analizirao. Ne znam kako će domaćin igrati u četvrtak, ali sam siguran da će nas šef Sergej Jakirović narednih dana pripremiti na to."

UNA: Zrinjski je prošle sezone u velikom stilu osvojio Premijer ligu. Može li uspjeh ponoviti i ove i koga vidite kao najveće konkurente?

"Uspjeh je teško napraviti, ali još ga je teže odbraniti. Igramo na dva fronta i to je fizički jako zahtjevno. Svim ekipama koje igraju protiv nas mi smo inspiracija i lovina. Ipak, čvrsto vjerujem da i ove godine možemo osvojiti prvo mjesto. Imamo strašan karakter i kvalitetu. Imaćemo veliku konkurenciju. Tu su Sarajevo, Borac, Željo, Velež, Tuzla City. Veliki bh. klubovi koji čekaju naš kiks."

UNA: Vi ste igrač Dinama na pozajmici u Mostaru. Koliko ste zadovoljni svojim igrama i da li očekujete da njima "kupite" mjesto u prvom timu "modrih"?

"Bolje da narod i publika govore o meni nego ja sam. Čelnici Dinama vjeruju u mene i zato su mi dali profesionalni ugovor. Kada oni ocijene da je vrijeme za povratak, to je to."

UNA: Dinamo je osvojio Superkup na startu sezone, lider je HNL-a, na dobrom je putu da uđe u plej-of Lige šampiona gdje će ga po svoj prilici čekati norveški Bodo/Glimt. Mogu li "modri" u društvo najboljih?

"Ma Dinamo može sve. Tu je prisutna ogromna kvaliteta od tridesetak igrača. Imaju dugogodišnje iskustvo igranja europskih utakmica. Po svemu bi i ove godine trebali igrati u grupi Lige šampiona."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()