Jakirović: Vodit ću derbi sa klupe jer je tako htjela moja mama

Jakirović je o tragediji i tome kako se nosi s njom u ovako teškom trenutku govorio na konferenciji za medije pred derbi prvenstva

04.05.2024. 18:00
  • Podijeli:
sergej jakirovic GNK Dinamo-64ec2f79af5dc.webp Foto: GNK Dinamo

Bh. trener na klupi zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović jučer je doživio veliku porodičnu tragediju, jer mu je u 68. godini života preminula majka Jelena, koja se neko vrijeme borila sa teškom bolešću.

Sahrana će biti u utorak u Metkoviću, a porodica se odlučila za taj dan kako bi Jakirović mogao odraditi derbi s Rijekom, u kojem može napraviti ključan korak prema naslovu prvaka.

Jakirović je o tragediji i tome kako se nosi s njom u ovako teškom trenutku govorio na konferenciji za medije pred derbi prvenstva.

"Hvala svima koji su izrazili saučešće i iskazali podršku. Hvala i bolnici Merkur i svom osoblju, koji su napravi sve, ali je bolest bila preteška. Odluka porodice bila je da nastavim raditi, da vodim utakmicu i to je bila i želja moje mame. Nema što drugo nego nastaviti dalje, a mi ćemo svi čuvati uspomenu na nju", rekao je Jakirović.

Sergej Jakirović sa svojim Dinamom vodi na tabeli HNL-a sa jednim bodom prednosti u odnosu na Rijeku, pa će predstojeći derbi na Rujevici koji se igra sutra biti najvažnija utakmica sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()