Italijani pišu: Zidane preuzima Bayern?

Francuz bez kluba od 2021. godine

19.02.2024. 14:30
  • Podijeli:
zinedine zidane reuters-6526fb514cd04.webp Foto: Reuters

Bayern trese velika kriza. Nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0), za kojim je aktuelni prvak povećao zaostatak za jedinim konkurentom za naslov, te izgubljene prve utakmice prve nokaut runde Lige prvaka kod Lazija (1:0), u kojoj su gosti pali bez udarca na gol, slijedio je novi šok. Bayern je izgubio i kod  Bochuma (3:2) u Bundesligi za treći poraz zaredom. To mu se zadnji put dogodilo na proljeće 2015.

Sve se glasnije priča o tome da Thomas Tuchel neće dočekati godinu dana na klupi Bayerna. Trener najvećeg njemačkog kluba postao je krajem marta prošle godine te odmah zatim ispao iz Lige prvaka i kupa, a njemački naslov osvojio je samo zato što mu ga je Borussia Dortmund nevjerovatno predala. Bayern sada zaostaje osam bodova za liderom iz Leverkusena.

Kao glavni kandidati za Tuchelovu zamjenu se spominju Hansi Flick, njihov bivši trener i do prošlog septembra selektor Njemačke te trener Bayera Xabi Alonso koji bi ekipu mogao preuzeti tek od ljeta, a inače je vruća roba na tržištu i smatra ga se izglednim nasljednikom Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola.

Međutim, italijanski Corriere dello Sport donosi informaciju da je jedan od favorita za preuzimanje klupe bavarskog diva legendarni Francuz Zinedine Zidane (51). On je bez kluba još od 2021. godine nakon što je napustio klupu Real Madrida gdje je bio izuzetno uspješan, a do sada ga niko nije uspio zainteresirati za ponovno aktiviranje. Navodno je Zidane očekivao da bi mogao postati novi selektor Francuske, ali nije izgledno da će Didier Deschamps u skoro vrijeme napustiti tu poziciju, pa se Zidane okreće ponovno klupskom nogometu.

Prema navodima italijanskog medija, uprava Bayerna je Zidanea kontaktirala i prije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Lazija uprkos tome što su javno davali podršku Tuchelu. S obzirom na Bayernovu situaciju u prvenstvu i opću negativnu atmosferu u klubu, vjerovatno ne žele čekati kraj sezone već novog trenera žele odmah, a Zidane je slobodan i uz to trener koji je pokazao da zna voditi velike ekipe i stvoriti rezultat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()