Inter osvojio trofej u Rijadu, Saudijci izviždali vijest o smrti legendarnog Italijana

Do pobjede su Nerazzurri stigli u 91. minuti utakmice pogotkom Lautara Martineza

22.01.2024. 22:47
  • Podijeli:
luiđi riva gigi riva profimedia-0687206923-65aec4ca8b74b.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Intera večeras su u Rijadu stigli do trofeja italijanskog Superkupa jer su u finalu savladali ekipu Napolija.

Do pobjede su Nerazzurri stigli u 91. minuti utakmice pogotkom Lautara Martineza, kojem je asistirao Benjamin Pavard, a prethodno su Napolitanci dugo odolijevali napadima Intera s igračem manje.

Ostali su oni s deset nogometaša na terenu nakon crvenog kartona Giovannija Simeonea u 60. minuti, a na kraju su poklekli u posljednjim trenucima regularnog toka utakmice.

Ono što je obilježilo ovaj susret na KSU stadionu u Rijadu, jeste sramotan potez saudijskih navijača na poluvremenu.

Zvanični spiker je tada saopćio vijest o smrti legendarnog italijanskog nogometaša Gigija Rive, koji je preminuo večeras, a prisutni saudijski navijači tada su glasno izviždali odavanje počasti Rivi i tako nadglasali Italijane koji su aplaudirali.
Nije Saudijcima prvi put da izazovu takav skandal, pošto su nedavno identično ispratili minutu šutnje za Franza Beckenbauera, jednog od najvećih nogometaša svih vremena, na meču španskog Superkupa između Atletica i Real Madrida.

Riva je danas preminuo u 80. godini života, a radi se o nogometašu koji je upisao 42 nastupa za reprezentaciju Italije i postigao čak 35 golova. Bilo je to u periodu od 1965. do 1974. godine, a 1968. je bio i prvak Evrope s Italijom.
U klupskoj karijeri nastupao je za Cagliari, čija je ikona sa 315 utakmica i 164 pogotka. Ovaj klub vodio je do titule prvaka Italije 1970. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()