Inter gubio sa 1:0, a onda su Messi i Suarez "ogadili" fudbal igračima New Yorka sa šest golova

Inter je pred svojim navijačima odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone, a domaći su u drugom poluvremenu zabili svih šest pogodaka što je zaista nevjerovatno

05.05.2024. 13:40
  • Podijeli:
miami suarez messi reuters-65e420ea6b854.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Inter Miamija sinoć su na svom terenu deklasirali New York Red Bulls sa 6:2, a magičnu noć fudbalskoj javnosti ponovo su priredili Lionel Messi i Luis Suarez koji su podsjetili na svoje slavne dane iz Barcelone.

Inter je pred svojim navijačima odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone, a domaći su u drugom poluvremenu zabili svih šest pogodaka što je zaista nevjerovatno.

New York RB je vodio sa 1:0 nakon prvog poluvremena jer je Vanzeir u 30. minuti uspio da pogodi mrežu Intera i dovede goste u prednost, no niko ni slutio nije kakva katastrofa prijeti gostima u nastavku meča.

Inter je u drugom poluvremenu bio zaista furiozan, a domaći su do potpunog preokreta došli nakon svega pet minuta u nastavku utakmice.

Prvo je Rojas uspio da poravna na 1:1 nakon što ga je uposlio Messi, a upravo je Argentinac bio taj koji je u 50. minuti zabio gol za 2:1 i veliko slavlje na tribinama.

U 62. minuti ponovo je u centru pažnje bio dvojac Messi - Rojas. Argentinac je i ovaj put bio asistent, a Rojas je svojim drugim golom na utakmici donio Interu prednost rezultatom 3:1.

Nakon toga na scenu je stupio nevjerovatni Luis Suarez jer su on i Messi podsjetili na slavne dane iz Barcelone. Suarez je zabio hat-trick, a upravo Messi bio je taj koji je upisao sve tri asistencije za Urugvajca.

Prvi gol Suarez zabija u 69. minuti za 4:1 i to na fantastičan način, a naravno i Messijeva asistencija bila je sjajna.

Inter je vodstvo od 5:1 imao samo šest minuta kasnije. Ponovo je Messi uposlio Suareza, a nemilosrdni iskusni napadač ponovo trese mrežu New York Red Bullsa.

Domaći su tačku na ovu utakmicu stavili u 81. minuti kada su došli do šestog gola. Ne treba ni govoriti da je Messi asistirao, a hat-trick je upisao sinoć fantastični Suarez.

U sudijskoj nadoknadi gosti iz New Yorka uspjeli su tek koliko-toliko da ublaže poraz. Izborili su penal, a gol za konačnih 6:2 postigao je Forsberg.

Messi je u sinoćnjem meču postavio novi rekord MLS lige jer je prvi igrač u historiji koji je u jednom poluvremenu uspio da upiše čak pet asistencija, a pored toga Argentinac je zabio i jedan pogodak.

Inter je na tabeli Istočne konferencije prvi nakon 12 mečeva i ima 24 boda, dok je NY Red Bulls na ćetvrtoj poziciji sa sedam bodova i utakmicom manje u odnosu na klub iz Miamija.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()