Indirektna potvrda: PSG se pomirio sa odlaskom Embapea

Mbappe je u PSG stigao 2017 godine i u 306 utakmica je upisao 255 golova i 108 asistencija.

10.05.2024. 15:55
  • Podijeli:
mbape-663b32f4bc3d8.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena

Čelnici PSG-a su se pomirili s odlaskom Kyliana Mbappea iz kluba iako su ga svim silama pokušavali natjerati da se predomisli i da nastavi karijeru u francuskom klubu.

Mbappe je u PSG stigao 2017 godine i u 306 utakmica je upisao 255 golova i 108 asistencija.

Skoro svake godine svjetski mediji su Mbappea "selili" iz Pariza, a ove su, konačno i pogodili.

Iako je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi javno poručivao da nije odustao od uvjeravanja Mbappea da napusti klub, posljednji potez koji su napravili Parižani govori da će kapiten Francuske odigrati još samo nekoliko utakmica u dresu Svetaca.

Naime, na zvaničnom Twitter profilu PSG-a objavljen je video najave dresova za iduću sezonu.
Na videu se velikom brzinom smjenjuju nogometaši i nogometašice PSG-a koji su obučeni u dres za sezonu 2024/2025, a među njima nema Mbappea.

To i definitivno znači da Mbappe odlazi iz PSG-a, a njegova naredna destinacija bi trebala biti Real Madrid.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()