Ima 54 godine, htio amputirati obje noge, a sinoć zabio gol za pamćenje i dobio nevjerovatne ovacije

U intervjuu prije nekoliko dana ovaj 54-godišnjak priznao je da je čak razmišljao o amputaciji obje noge jer su bolovi bili toliko nepodnošljivi

21.11.2023. 22:38
  • Podijeli:
Gabriel Omar Batistuta_pogodak_foto_TW-655c987e573ad.webp Foto: Twitter/@Everything65687

Legendarni napadač Gabriel Omar Batistuta zaigrao je na jednoj revijalnoj utakmici i iako ima već 54 godine pokazao je da magija u njegovim nogama i pored svih bolova i problema koje je imao nije nestala.

Batistutu mnogi pamte po fenomenalnim igrama u dresu Fiorentine, a tada su dječaci širom svijeta nosili legendarni ljubičasti dres koji je i dan danas prva asocijacija na ovog Argentinca.

Kasnije je Batistuta briljirao i u Romi s kojom je osvojio titulu prvaka Italije, no nakon toga krenuli su problemi s koljenima zbog kojih je nekadašnji napadač živio u agoniji skoro 20 godina.

Batistuta je karijeru završio 2005. godine u katarskom Al Arabiju i nakon toga se totalno povukao iz javnog života. Koljena su mu bila skoro uništena, te je išao s operacije na operaciju kako bi barem koliko-toliko normalno mogao da živi.

U intervjuu prije nekoliko dana ovaj 54-godišnjak priznao je da je čak razmišljao o amputaciji obje noge jer su bolovi bili toliko nepodnošljivi.

Međutim, na svu sreću do toga nije došlo, a Batistutin život danas je mnogo bolji i bezbolniji, te se ponovo ponekad vrati na fudbalski teren kako bi pokazao kakav je majstor.

Batistuta je bio dio revijalne utakmice koja se igrala sinoć i bila je humanitarnog karaktera. Tu je bio veliki broj nekadašnjih fudbalskih majstora, no svojim potezom Batistuta je sve njih bacio u sjenu.

Legendarni Argentinac zabio je fantastičan pogodak za 3:3 i podsjetio na stare dane, a zbog svoje majstorije mnogi su ustali na noge i aplaudirali mu.

Batistuta je na 331 utakmici zabio čak 203 gola u dresu Fiorentine, dok je za Romu dao 33 gola na 87 utakmica.

U karijeri je još igrao za River Plate, Newell's Old Boys, Inter i Bocu Juniors. U dresu reprezentacije Argentine na 78 mečeva zabio je 54 gola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()