Igrač stavio lajk na objavu o utakmici Rusija - Srbija: Klub ga kaznio oduzimanjem plate

Fudbaler Šahtara iz Donjecka je „lajkovao“ pobjedu Rusije nad Srbijom zbog čega je ukrajinski klub odmah reagovao i obrazložio svoju odluku.

23.03.2024. 10:24
  • Podijeli:
Fudbaler Sahtar-65fe939e42bb1.webp Foto: SHAKHTAR DONETSK

Tadžikistanski fudbaler Husrav Toirov kažnjen je mjesečnom platom jer je označio da mu se sviđa objava na društvenim mrežama.

Fudbaler Šahtara iz Donjecka je „lajkovao“ pobjedu Rusije nad Srbijom zbog čega je ukrajinski klub odmah reagovao i obrazložio svoju odluku.

“Šahtar je ovu reakciju Husrava Toirova ispod objave agresora o pobjedi vidio. Smatramo ovaj potez kao neprihvatljivo i sramno ponašanje. Fudbaler će biti kažnjen jednom mjesečnom platom, a taj novac će klub uplatiti kao pomoć vojnim snagama Ukrajine”, poručili su iz kluba za ukrajinski Fudbal 24.

Rusija je u Moskvi u četvrtak uvečer pobijedila Srbiju sa 4:0, u prvom meču protiv neke evropske selekcije još od početka rata u Ukrajini.

Rusija je u tom ratu agresor od februara 2022. godine od kada traju žestoke borbe na teritoriji Ukrajine.

Toirov zarađuje oko 7.100 eura mjesečno, a u Šahtaru igra za tim do 19 godina i na poziciji u veznom redu. Toirov je u Šahtaru od marta 2023. godine, a ima ugovor do 2027.

I pored toga što je uglavnom u timu do 19 godina, Toirov je upisao i dva nastupa za seniorski tim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()