Igman slavio u direktnom okršaju za opstanak i gurnuo Tuzla City prema nižem rangu

Igran "derbi" začelja

29.04.2024. 18:29
  • Podijeli:
igman zvijezda 09 3-64ce7f62e7ac0.webp Foto: Zvijezda 09

Fudbaleri Igmana pobijedili su na Tušnju u 29. kolu Wwin lige BiH ekipu Tuzla Cityja rezultatom 2:1 te su tako u direktnom okršaja za opstanak zadali težak udarac svom najvećem rivalu.

Gosti iz Konjica imali su više od igre od početka utakmice te nekoliko dobrih prilika koje ipak nisu realizovali.

Kazna za promašaje uslijedila je tri minute prije odlaska na odmor kada je Osmić centrirao, a Pantelić bio najviši u skoku i glavom pogodio za vodstvo Tuzle. Ujedno je 1:0 za Tuzlu i bio rezultat prvog poluvremena.

Samo četiri minute igre u nastavku bile su dovoljne Igmanu da izjednači. Denković se ubacio na ispucanu loptu i lobovao istrčanog Abdulahovića za 1:1.

Pola sata prije kraja meča dosuđen je penal za Igman nakon što je Redžić napravio prekršaj nad Denkovićem. Siguran kasnije s bijele tačke bio je Ramić za preokret na Tušnju.

Mogao je malo kasnije Hebibović postići i treći gol za Igman, ali je Abdulahović sjajno intervenisao, dok je s druge strane poništen pogodak Pantelića budući da je bespotrebno dirao loptu u nedozvoljenoj poziciji nakon udarca Nukića. Promjene rezultata više nije bilo pa je tim iz Konjica upisao važna tri boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()