Igman iz Konjica srušio ekipu Željezničara

Igman je nakon ove velike pobjede pobjegao sa posljednjeg mjesta premijerligaške tabele

25.02.2023. 15:00
  • Podijeli:
Zeljo_Igman_foto_FB-63fa147af2dcb.webp Foto: Facebook/ FK Željezničar

Fudbaleri Igmana iz Konjica upisali su veliku pobjedu u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Željezničara rezultatom 3:1. Husref Musemić se u Premijer ligu tako vratio u velikom stilu, a Ahmetović prvijenac obilježio pogotkom.

Na prvu priliku čekalo se do devete minute, a prijetili su gosti. Andrija Drljo je šutirao sa nekih 20 metara nakon odbijene lopte, Ćeman se malo mučio, ali na kraju zaustavio udarac.

Minut kasnije prijetio je i Amoah, lijepo se namjestio, ali šutirao preko gola Ćemana.

Prijetili su nakon toga Plavi još u dva navrata i to preko Amoaha i Drlje, ali nije bilo opasnosti po golmana domaće ekipe.

Prva šrilika za Igman viđena je u 19. minuti, a imao je bivši igrač Željezničara Damir Hrelja. Lijepo ga je uposlio Bodul, ovaj izašao sam na Bendera, a na kraju golman Željezničara izašao kao pobjednik.

U 23. minuti Bodul postavio loptu na slobodan udarac, pokušao iznenaditi Bendera, ali je šut otišao visoko preko gola.

Plavi su danas zbog povrede bili lišeni usluga Semira Štilića, a tokom susreta zaradili su još jedan udarac. Veznjak Armin Hodžić se povrijedio i u 25. minuti napustio meč.

Najprije je Mahmić nakon jednog ubačaja se lijeve strane koji je uputio Duraković šutirao preko gola.

Hebibović je u 33. minuti nakon asistencije bodula izašao sam na Bendera, ali je šutirao pored gola.

Da bi sjajan momentum ekipe u 34. minuti materijalizovao Mirsad Ramić. Jakupović je uputio sjajan centaršut, a sjajni napadač zatekao nespremne Cocalića i Bendera i postigao 11. gol ove sezone.

Tim Edisa Mulalića propustio je nekoliko izglednih prilika. Najprije je rezervista Armin Hodžić u 64. minuti šutirao glavom pored gola, da bi Krpić minut kasnije iz veoma dobre prilike, neometan poslao loptu preko gola domaćeg tima.

Pokušao je i Mekić u 69. minuti silovitim udarcem, ali je i njegov šut otišao pored gola.

Povratnik u tim sa Grbavice, Armin Hodžić u 74. minuti zatresao je mrežu Igmana, ali je njegov pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Promašaje Željezničara kasnio je iskusni Mersudin Ahmetović u 76. minuti susreta. Bešagić je povukao sjajnu kontru, uposlio Ahmetovića koji je rutinskim udarcem postigao prvijenac u dresu novog kluba.

Domaćin je ostao i sa igračem manje, jer je Mirko Oremuš u 85. minuti nakon povlačenja Amoaha zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Plave je u život vratio Sulejman Krpić u 89. minuti susrete. Jašarević je uposlio iskusnog napadač, ovaj uhvatio Mahmića “na spavanaju” i majstorski matirao Ćemana.

Ipak, domaće je do pobjede doveo Petar Bojo sa bijele tačke u trećoj minuti sudijske nadoknade. Prethodno je Bender faulirao odličnog Durakovića.

Do kraja je Željezničar pokušavao u nekoliko navrata, ali je Igman stigao do zaslužene pobjede.

Igman je nakon ove velike pobjede pobjegao sa posljednjeg mjesta premijerligaške tabele i sada su 11. sa 20 osvojenih bodova. Željezničar je 4. sa 29 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()