Ibrahimović otkrio koji je najljepši gol koji je ikad vidio

Otvorio dušu

08.01.2024. 08:48
  • Podijeli:
Zlatan Ibrahimović-6577121b11521.webp Foto: AP Photo/Antonio Calanni, File/Tanjug

Zlatan Ibrahimović je u svojoj čudesnoj karijeri zabio mnoštvo predivnih golova.

Bilo je tu svega, od čudesnih udaraca iz daljine, egzekucija nakon nestvarnih driblinga, impresivnih golova petom do pogodaka nakon kung-fu udaraca. Svi se dobro sjećamo remek-djela Bredi kad je u dresu Ajaxa ”56 puta” predriblao nemoćnu odbranu da bi potom mirno gurnuo loptu u mrežu.

Ipak, najviše se ističe ona golčina koju je postigao Engleskoj u Stockholmu na današnji dan prije 11 godina. Švedska i Engleska igrale su prijateljsku utakmicu, Zlatan je već bio zabio tri gola, a pri rezultatu 3:2 u nadoknadi izveo je nešto nemoguće. Loptu ispucanu daleko od gola Engleske, na 40-ak metara, raspalio je makazicama i prebacio istrčalog golmana Joea Harta.

Uz to što je fudbalski genije, Ibrahimović je i izuzetni egocentrik i teško će priznati da je neko bolji igrač od njega ili da je neki igrač zabio ljepši gol. U jednom nedavnom intervjuu Zlatana su pitali koji je za njega najljepši gol kojeg je vidio, a da nije njegov i da bi volio da ga je zabio.

”Wow, svi moji golovi su ludi golovi jer sam visok 197 centimetara i imam 97 kilograma i nije normalno zabijati takve golove s obzirom na moju građu. Ali, gol koji bih volio da sam ga ja zabio je onaj gol Zinedinea Zidanea u finalu Lige prvaka protiv Bayera. Zidane je zabio lijevom nogom iz voleja, a takav udarac je nemoguće ponoviti. Ipak, u TOP 10 najljepših golova ikad mojih je barem pet”, kroz smijeh je rekao Šveđanin.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()