Iz bezbjedonosnih razloga: Navijačima Veleža zabranjen dolazak na mostarski derbi

U posljednje vrijeme u Mostaru je zabilježeno nekoliko slučajeva narušavanju javnog reda od strane navijačkih grupa.

12.04.2024. 13:12
  • Podijeli:
velez zrinjski denis kapetanovic pixsell-655387b90ae93.webp Foto: Denis Kapetanovic / Pixsell

Navijačima Veleža zabranjen je dolazak na sutrašnji gradski derbi protiv Zrinjskog koji se igra Pod bijelim Brijegom od 16 časova u okviru 26. kola Wwin lige BiH.

Obzirom na posljednja navijačka dešavanja u Mostaru čini se da je policija donijela očekivanu odluku. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su sutrašni debi ljutih rivala ocijenili kao utakmicu visokog rizika.

U posljednje vrijeme u Mostaru je zabilježeno nekoliko slučajeva narušavanju javnog reda od strane navijačkih grupa.

Derbi je imao uveritru ove sedmice kada su navijači Veleža izveli akciju u kojoj su zaplijenili veliki broj transparenata navijačima Zrinjskog popularnim “Ultrasima“ nakon utakmice Zrinjski – Zvijezda 09.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()