Huseinbašić će biti sedmi najvrijedniji "Zmaj"

Huseinbašić (22) je prema specijaliziranom Transfermarktu procijenjen na 4,50 miliona eura

22.02.2024. 20:09
  • Podijeli:
denis huseinbasic fc koln-65d5ddeb1ae74.webp Foto: FC Koln

Denis Huseinbašić, fudbaler Kolna, dobio je sportsko državljanstvo Bosne i Hercegovine, te će se sasvim sigurno naći na spisku selektora Save Miloševića za meč baraža sa Ukrajinom.

Huseinbašić (22) je prema specijaliziranom Transfermarktu procijenjen na 4,50 miliona eura.

Time će postati sedmi Zmaj po vrijednosti.

Skuplji od njega su Ermedin Demirović i Amar Dedić (vrijede po 20 miliona eura), Anel Ahmedhodžić (18 miliona eura), Rade Krunić (8,5 miliona eura), Amir Hadžiahmetović (osam miliona eura) i Benjamin Tahirović (šest miliona eura).

Huseinbašić je ove sezone u dresu njemačkog tima skupio ukupno 18 nastupa u svim takmičenjima. Tri puta je asistirao, a nije se upisivao u strijelce.

U prethodnoj sezoni on je bio nešto uspješniji, jer je pogađao ukupno devet puta u svim takmičenjima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()