Hoće li gol prednosti biti dovoljan Borussiji na Parku prinčeva?

Uz karakterističnu žestoku podršku ‘Žutog zida’, Borussia Dortmund je slavila u prvoj utakmici na svom stadionu sa 1:0, pogotkom Niclasa Fuellkruga

07.05.2024. 11:20
  • Podijeli:
borussia dortmund reuters-65f73e73a0b82.webp Foto: Reuters

Paris Saint-Germain i Borussia Dortmund sastaju se na Parku prinčeva u revanš utakmici polufinala UEFA Lige prvaka.

Uz karakterističnu žestoku podršku ‘Žutog zida’, Borussia Dortmund je slavila u prvoj utakmici na svom stadionu sa 1:0, pogotkom Niclasa Fuellkruga.

U otvorenoj utakmici oba tima su promašila mnoge prilike, a u jednom napadu PSG-a početkom drugog poluvremena stative su pogodili Kylian Mbappe i Achraf Hakimi.

Francuski tim je u ovoj sezoni elitnog evropskog takmičenja najviše puta pogađao okvir gola – 10 puta, dok je samo Barcelona (11 u sezoni 2011/12) to učinila više puta u posljednjih 20 godina.

Borrusia Dortmund je u prvoj utakmici nastavila s odličnom formom na domaćem terenu na kojem je neporažena u posljednjih 11 utakmica Lige prvaka. Navijači njemačkog tima zabrinuti su gostujućom formom svog tima u nokaut fazi, gdje su pobijedili samo jednu od posljednjih 11 utakmica, uz devet poraza.

Borussia je u septembru u grupnoj fazi poražena na Parku prinčeva sa 0:2.

Put ka Wembleyu

Trener Parižana Louis Enrique uvjeren je da njegov tim može do finala.

“Cilj je doći do finala, a da bismo to uspjeli moramo biti bolji od velikog tima poput Dortmunda. Uvijek ima prostora za napredak i radili smo na tome. Dva gola se mogu postići u tri sekunde, ali možemo primiti i dva gola u tom vremenu. ‘On va a gagner’ [Mi ćemo pobijediti], to je jedina fraza koju znam na francuskom”, kazao je.

Fokus je na odbrani Dortmunda koja je u ovosezonskom takmičenju svoju mrežu sačuvala u pet utakmica, više od bilo koje druge ekipe. Još jedanput ako to učine, BVB će doći do svog trećeg finala Lige prvaka, prvog od 2013. Finale je ponovo na Wembleyu, a suparnik bi ponovo mogao biti Bayern.

“Morate zaslužiti put na Wembley. Sada nam treba samo remi u revanšu, ali želimo i pobjedu. Imamo malu prednost i dobru priliku”, kazao je Edin Terzić, trener Dortmunda.

Mogući sastavi:

Paris Saint-Germain: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Mendes; Zaïre-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz; Dembélé, Mbappé, Barcola

Borussia Dortmund: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Can, Sabitzer; Adeyemi, Brandt, Sancho; Fuellkrug

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()