Hat-trick LewanGolskog za preokret Barcelone protiv Valencije

Katalonci se učvrstili na drugoj poziciji

29.04.2024. 23:08
  • Podijeli:
lewandowski reuters-66300baf88c7f.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Barcelone prekinuli su niz poraza i u 33. kolu Primere pobijedili Valenciju rezultatom 4:2 i to poslije preokreta budući da su na poluvremenu gubili 2:1.

Izabranici Xavija Hernandeza su poveli već u 22. minuti susreta preko Fermina Lopeza da bi Valencia veoma brzo preokrenula rezultat i to zahvaljujući golovima Huga Dura te Pepelua sa jedanaest metara.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu budući da je u četvrtoj minuti nadoknade gruzijski golman Giorgi Mamardashvili pogriješio, lopta je stigla do Lamine Yamala koji ga je prevario, a on je igrao rukom van kaznenog prostora što je bilo dovoljno za glavnog sudiju Ricarda De Burgosa da ga isključi sa susreta.

Brojčanu prednost je Barcelona iskoristila veoma rano u nastavku i to u 49. minuti susreta kada je Robert Lewandowski pogodio poslije centaršuta Ilkayja Gundogana iz kornera s lijeve strane.

Do kraja je Barca pokušala doći do pobjede, a u tome je uspjela u 83. minuti susreta kada je ponovo pogodio Lewandowski koji je pogodio ponovo nakon prekida da bi u 93. minuti Poljak kompletirao hat trick i postavio konačan rezultat susreta.

Zadržala je Barcelona drugo mjesto na tabeli sa 73 boda, 11 manje od vodećeg Real Madrida koji u sljedećem kolu može proslaviti titulu prvaka Španije dok je Valencia osma sa 47 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu Barcelona će gostovati kod Girone dok će Valencia na svom terenu dočekati sastav Alavesa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()