Haos u Ludogoretsu: Petev, bh. treneri i kompletna Uprava podnijeli ostavke

Ovo je jedan od najtežih poraza u karijeri za bugarskog stručnjaka koji je bio selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

06.10.2023. 21:15
  • Podijeli:
ivaylo_petev_reuters-1663967105717.webp Foto: Reuters

Kompletna Uprava i stručni štab bugarskog Ludogoretsa podnijeli su ostavke nakon debakla kod Nordsjelanda (7:1) u Konferencijskoj ligi.

Ostavke su podnijeli, dakle, i Ivajlo Petev (Ivaylo), te bh. treneri Adi Adilović i Admir Kozlić, navodi se na klupskoj stranici Ludogoreca.

Ovo je jedan od najtežih poraza u karijeri za bugarskog stručnjaka koji je bio selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na klupu Ludogoreca je stigao u martu 2023. godine, a tim je vodio do titule prvaka Bugarske.

"Ovo je neodgovorno i želim da se izvinim navijačima. Na ovaj način je neprihvatljivo primiti toliko golova. Tako me je sramota da to ne mogu opisati. Vidjeli ste i sami, kao da smo igrali protiv Mančester sitija. To mi se prvi put dogodilo u karijeri. Poslije 4:1 bilo je veoma teško. Imali smo inicijativu 20 minuta, ali smo napravili još jednu grešku i sve je propalo. Možda će ovaj poraz imati otrežnjujući efekat. Svi moraju preuzeti odgovornost, uključujući i mene. Ako se sada svi osjećaju kao ja, to se više neće ponoviti", rekao je Petev.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()