Hadžibegić: Zmajevi imaju dobru polaznu osnovu

"Ne bih nikog izdvajao, samo treba da nastave sa ozbiljnim radom i za godinu ili dvije igraće u najjačim ligama. Imamo dobru polaznu osnovu"

26.12.2022. 21:19
  • Podijeli:
Faruk Hadžibegić_Goran Stanzl Pixsell-63a9faab3aeac.webp Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Po svemu sudeći novi selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić vjeruje da je pitanje dana kada će Zmajevi ponovo krenuti da se dižu.

Hadžibegić će, gotovo je izvjesno, od 1. januara sjesti na klupu na kojoj je već ranije bio.

No, kako je još uvijek aktuelni selektor Ivajlo Petev pod ugovorom, iskusni stručnjak iz kolegijalnosti nije želio da govori o ovom izazovu.

Njegove prve izjave možemo očekivati od četvrtka, kada bude održana sjednica Izvršnog odbora FSBiH.

Pred Hadžibegićem će biti veliko iskušenje koje u konačnii ima jedan cilj - plasman na Evro 2024. Zmajevi su prvi i posljednji put na velikom takmičenju učestvovali 2014, na Mundijalu u Brazilu.

Od tada je bilo uspona, ali još više padova pa su svi kvalifikacioni ciklusi završavani neuspjesima.

Pa ipak, posljednje izdanje u Ligi nacija daje nadu da dolaze bolji dani. Jer, Edin Džeko i društvo su osvojili prvo mjesto u svojoj grupi B divizije i plasirali se u elitni razred.

To je značajan podvig a ima i dodatnu vrijednost jer će, u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama, do kontinentalne smotre moći i "prečicom", kroz baraž Lige nacija.

Hadžibegić je nedavno za UNU komentarisao aktuelno stanje u regionalnom fudbalu. Čovjek koji je u trenerskoj karijeri vodio petnaestak klubova i reprezentacija dotakao se i bh. fudbala za čiju budućnost ne brine. Šta više...

"U našem savezu se dobro radi. BiH ima jako mladu i perspektivnu ekipu. Istina, nije ova generacija još na nivou prethodnih, ali obećava. Ako izuzmemo Edina Džeku i Miralema Pjanića, mislim da su svi igrača tu, manje više, u "pet deka". Ne bih nikog izdvajao, samo treba da nastave sa ozbiljnim radom i za godinu ili dvije igraće u najjačim ligama. Imamo dobru polaznu osnovu", zaključio je Hadžibegić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()