Hadžibegić za UNU: Ne mogu svi odjednom igrati, nismo na svatovima

Znali smo da je grupa kakva jeste, znamo da je Portugal favorit i da će se za drugo mjesto boriti dvije ili tri ekipe, među kojima smo i mi. I dalje ostajem optimista", kazao je selektor "Zmajeva"

31.03.2023. 16:11
  • Podijeli:
faruk hadzibegic anadolija-6426a4a56758c.webp Foto: Anadolija

Generalno sam zadovoljan, mislim da imamo potencijala i puno stvari za poboljšati i promijeniti, kazao je u razgovoru za UNU selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić.

Jasno govori da bi svi trebali izbjeći euforiju svaki put kad pobijedimo.

"Isto se odnosi i na katastrofu kada ne pobijedimo, jer će nam biti lakše raditi. Znali smo da je grupa kakva jeste, znamo da je Portugal favorit i da će se za drugo mjesto boriti dvije ili tri ekipe, među kojima smo i mi. I dalje ostajem optimista u krajnjem rezultatu i mislim, obzirom na to kakva je grupa i kalendar, upravo sve odlučiti u novembru", konstatira popularni Hadžija.

Nisu ovo svatovi

Uoči početka kvalifikacija od dresa reprezentacije se oprostio mladi i perspektivni napadač Toulousea Said Hamulić, koji je putem društvenih mreža poručio da odustaje od "Zmajeva", nakon što se nije našao na spisku. Selektor "Zmajeva" je rekao da nikome nije obećao da će ga zvati u reprezentaciju, pa da bi ga kasnije prevario.

"Nikome i s te strane ne vidim razloga da se neko razočara. Jako mi je drago što ima momaka koji žele da igraju za našu reprezentaciju, ali ne možemo svi odjednom, nismo na svatovima. Treba dati priliku svima. Uradio sam ono što sam obećao, da će biti promocija Benjamina Tahirovića, tu je trebao biti Huseinbašić, dodao bih tu Dedića i Gazibegovića. Pored toga što moramo tražiti rezultat, vršimo promociju mladih igrača. Svima su vrata otvorena, ali pritisci i nelogične stvari, na to ne obraćam puno pažnje. Svako ima pravo da kaže šta hoće, nikome neću vrata zatvoriti, ali nisam nikome obećao, pa slagao, to ne postoji. Žao mi je što tako pojedinci izlijeću", govori Hadžibegić.

Hadžibegić: Svako ima pravo na mišljenje (Foto: Anadolija)

Narednu utakmicu "Zmajevi" igraju u gostima kod prvog favorita grupe, selekcije Portugala. Hadžibegić je mišljenja da se trebamo strpiti i biti koncetrisani.

"Da pobijedimo u sljedeće dvije utakmice, opet nismo kvalifikovani, a također i da izgubimo nismo eliminsani. Ne treba živjeti od utakmice do utakmice, zato postoji kalendar, imamo 10 utakmica, tu trebamo sve što je dobro ponoviti, ono što je bilo loše popraviti. Moramo izaći iz tog stanja "svaka je utakmica životna". Ne postoji reprezentacija koja je nakon jedne ili dvije pobjede riješila sve. Trebamo biti mirni i da razmišljamo drugačije", izričit je.

Mi smo familija

Na kraju razgovora smo upitali selektora o incidentu nakon poraza od Slovačke, kada je razmijenio nekoliko riječi s jednim navijačem na tribinama.

"Nisam se ja ni sa kim posvađao. To svima jasno mora biti. Jedan čovjek koji je dobio kartu od saveza se vrlo ružno ponio i ponašao, tražeći da se Džeko i Krunić vrate na teren i pozdrave navijače, međutim nije vidio da su njih dvojica već bili na terenu pred navijačima. On je toliko bio agresivan, da sam osjetio potrebu da zaštitim svoju grupu, bez obzira na rezultat. Mi smo familija i morao sam da mu kažem da se ne slažem s njim. Nema tu nikakvih problema, samo je momak pretjerao malo, ali to je prošlost. Dok sam na čelu reprezentacije, to ću uvijek braniti i nogama i rukama", zaključuje selektor "Zmajeva".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()