Hadžibegić: Ne mogu ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom

Kriminalno loša igra i salve zvižduka sa tribina najbolje oslikavaju igru i atmosferu u dresu nacionalnog tima

21.06.2023. 07:38
  • Podijeli:
faruk hadzibegic anadolija-64928bd6b740e.webp Foto: Anadolija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici na Bilinom polju imala najsramotniju epizodu otkako smo nezavisna država.

Luksemburg, koji je do nedavno sa skoro svake utakmice praćen sa četiri ili više golova i bio ekipa za "nabijanje gol-razlike", očitao nam je lekciju za sva vremena i rezultatom 2:0 savladao indolentne, nezainteresovane i sramotno loše izabranike Faruka Hadžibegića.

Bili smo očajni, bili smo grozni, a vodeće zvijezde Edin Džeko i Miralem Pjanić nevidljive. Bio je to već treći poraz BiH vrste u prva četiri kola nakon poraza od Slovačke (0:2) i Portugala (0:3).

Nakon utakmice pred medije je stao selektor Hadžibegić, koji je rekao da imamo očigledan problem.

"Nadam se da ste vidjeli da smo imali prilike da na svim tim utakmicama damo golove. I večeras ste vidjeli kakve smo golove primili pa fulali penal. Ima li rješenja? Iskreno, ne znam. Jesmo li trebali mijenjati Džeku ili Demirovića koji su promašili te šanse? Puno bi gore bilo da nismo imali nikakve prilike. Mi imamo problem i to nekada hoćete, a nekada nećete čuti", rekao je Hadžibegić pa dodao:

"Da smo dali gol, sve bi bilo drugačije, uzimam na sebe svu odgovornost, ali pogledajte imamo li igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je samo Džeko. Nama je problem ritam i to stalno govorim. I danas smo jedva sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo napredovati, moramo negdje biti lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()