Haaland pokazao kakva je zvijer, City se igrao s Lutonom

Aktuelni prvaci u velikom stilu otišli u četvrtfinale FA Cupa

27.02.2024. 22:59
  • Podijeli:
haaland reuters-65de5b13cf46e.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Manchester Cityja u velikom stilu plasirali su se u četvrtfinale FA Cupa pobjedom nad Lutonom na gostovanju rezultatom 6:2 uz maestralnu partiju najvećih zvijezda Građana.

U posljednje vrijeme ima i onih koji kritikuju Erlinga Haalanda, a sjajni Norvežanin im je večeras odgovorio monstruoznom partijom u kojoj je postigao prvih pet golova za Manchester City na utakmici.

Haaland je pogađao u trećoj, 18. minuti i 40. minuti večeras za vodstvo Cityja rezultatom 3:0, a sva tri puta mu je asistirao Kevin De Bruyne.

Luton je uspio postići dva gola preko Jordana Clarka, a onda u 55. minuti Haaland ponovo pogađa na asistenciju De Bruynea.
Haaland je do petog gola stigao u 58. minuti, ali mu je ovoga puta asistirao Bernardo Silva, da bi konačnih 6:2 postavio Mateo Kovačić u 72. minuti.

Tako je nemoćni Luton, tim s najskromnijim budžetom i imenima u Premier ligi, osjetio svu moć razljućenih zvijezda Manchester Cityja. Građani su tako izborili četvrtfinale FA Cupa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()