Haaland, Mbappe i Messi u finalu izbora za FIFA-inu nagradu fudbalera godine

Ceremonija najavljena za 15. januar naredne godine

14.12.2023. 17:37
  • Podijeli:
leo messi usa today sports reuters-6534d766ae0c3.webp Foto: USA Today Sports / Reuters

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je imena fudbalera i fudbalerki koji su ostali u samoj završnici za izbor najboljih u svijetu za proteklu godinu.

U konkurenciji za FIFA-inu nagradu Najboljeg fudbalera 2023. godine ostali su norveški napadač Manchester Cityja Erling Haaland, francuski reprezentativac i napadač Paris Saint-Germaina (PSG) Kylian Mbappe i argentinski reprezentativac i fudbaler Inter Miamija Lionel Messi.

Ovom nagradom odaje se priznanje najistaknutijim igračima u periodu između 19. decembra 2022. i 20. augusta 2023. godine. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji koja je najavljena za 15. januar 2024. godine u Londonu.

FIFA tradicionalno na kraju godine bira i najbolju fudbalerku godine, a u finalu ovogodišnjeg izbora takmiče se španske igračice Aitana Bonmati i Jennifer Hermoso te Kolumbijka Linda Caicedo.

Fudbaleri Julio Enciso, Guilherme Madruga i Nuno Santos su ostali u samoj završnici izbora za FIFA-inu nagradu "Puškaš" koja se dodjeljuje za najljepši gol protekle godine.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()