Haaland izabran za najboljeg fudbalera svijeta u 2023.

Ove sezone 23-godišnji Norvežanin je odigrao 22 meča za Manchester City, postigao je 19 golova i upisao pet asistencija

28.12.2023. 11:39
  • Podijeli:
haaland reuters-656220ea34851.webp Foto: Reuters

Napadač Manchester Citya i reprezentacije Norveške Erling Haaland proglašen je za najboljeg fudbalera svijeta od strane Međunarodne federacije fudbalske historije i statistike (IFFHS).

Prema rezultatima glasanja, Haaland je dobio 208 poena. Drugo mjesto pripalo je zvijezdi PSG-a i reprezentacije Francuske Kylianu Mbbapeu (105 poena), dok je treći slavni Argentinac Lionel Messi (85), od ljetos igrač Intera Miamia.

U prvih 5 su se našli i Rodri (Manchester City, 55 poena) i Jud Bellingham (Borussija Dortmund i Real Madrid, 34 poena).

Haaland je ovu nagradu dobio prvi put u karijeri.

Ove sezone 23-godišnji Norvežanin je odigrao 22 meča za Manchester City, postigao je 19 golova i upisao pet asistencija.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()