Grčka policija raspisala potjernicu: Traži se dobro poznati huligan koji je identifikovan na snimcima

U pitanju je dobro poznati navijač Panathinaikosa koji je u prošlosti učestvovao u raznim incidentima povezanim s nasiljem među navijačima ili bolje rečeno huliganima

18.08.2023. 16:50
  • Podijeli:
BBB_Grcka_policija_foto_PrtSc_reuters Cropped-64d38453691f3.webp Foto: PrtSc/Reuters

Grčka policija izdala je nalog za hapšenje navijača identifikovanog navijača sa snimke huliganskog obračuna u blizini AEK-ovog stadiona, u kojem je život izgubio 29-godišnji Michalis Katsouris.

Prema pisanju medija u ovoj zemlji, ne radi se o navijaču koji je putem društvenih mreža razotkrio svoje učestvovanje u neredima, već o drugom Grku. 

U pitanju je dobro poznati navijač Panathinaikosa koji je u prošlosti učestvovao u raznim incidentima povezanim s nasiljem među navijačima ili bolje rečeno huliganima.

Istovremeno, Grci prenose da se očekuje raspisivanje i drugih naloga, budući da su policijski službenici sektora za suzbijanje nasilja na sportskim objektima, preko registarskih oznaka ličnih automobila, identifikovali i druge huligane koji izbjegavaju hapšenje.

U sjeni smrti navijača AEK-a na Maksimiru su Dinamo i grčki prvak odigrali prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka u kojoj je AEK slavio 2-1 preokretom u drugom poluvremenu.

Nogometaši hrvatskog prvaka večeras lete za grčku prijestolnicu, a revanš je rasporedu u subotu od 20:30 sati i nema sumnje da Modre na OPAP Areni čeka paklena atmosfera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()