"Ganjamo" bodove spasa: Zmajevi večeras protiv Luksemburga

Pobjeda se nameće kao imperativ za izabranike Faruka Hadžibegića

20.06.2023. 07:29
  • Podijeli:
Zmajevi_trening_foto_FB8-648aea79bfe64.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Bilinom polju igrati četvrti meč kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv Luskemburga. Inače, ovaj meč su u našem taboru okarakterisali kao ključni, obzirom da smo od mogućih devet bodova iz prethodne tri utakmice, osvojili svega tri, te da imamo dva poraza.

Ozirom da je bh. tim dobio svih sedam dosadašnjih međusobnih duela, od kojih su tri bila prijateljska te uz ukupnu gol razliku 17:1, daju nadu da će puleni bh. selektora Faruka Hadžibegića večeras upisati nova tri boda. Luksemburg nam nikada nije dao gol u kvalifikacijskim mečevima.

Selektor Hadžibegić je jučer kazao da je Luksemburg učinio sve da bude u vrhu evropskog fudbala i to ulaganjem i dovođenjem nogometaša koji su željni napraviti rezultat.

"Mi nismo vrh, ali idemo prema tome. Nama treba dati vremena. Nismo bili na Evropskom, bili smo na Svjetskom, ali treba vremena i podrške momcima. Želimo biti među prve dvije ekipe, bio bi sretniji da smo prvi", dodao je Hadžibegić.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko je kazao da večerašnja utakmica ključna za naš tim.

"Ondje gdje su Slovaci izgubili dva mi moramo dobiti tri boda. Nakon zadnje utakmice trebamo biti tamo gdje trebamo biti. Ako ćemo se zabrinuti nakon tri utakmice, ne treba ni da igramo. Igrali smo tri utakmice s tri najbolja protivnika u grupi. Imamo tri boda, sigurno je da smo očekivali više, bar jedan bod više koji je na neki način oduzeo Slovacima dva boda, ali u prve dvije utakmice nedostajalo nam je dosta glavnih igrača. Po meni situacija nije zabrinjavajuća, još uvijek je sve otvoreno i u našim rukama. U to sam siguran. Ova utakmica je ključna", kaže Džeko.

Glavni sudija večerašnjeg meča je Gal Leibovitz iz Izraela, a pomoćnici su njegovi zemljaci Rostislav Talis i Omer Barbiro. Četvrti sudija je Nael Odeh, a VAR sudije Ziv Adler i Eli Hacmon, svi iz Izraela.

Večeras u istom terminu Island dočekuje lidera grupe Portugal, a posljednje plasirani Lihtenštajn drugoplasiranu Slovačku.

Tabela grupe J: Portugal 9, Slovačka 7, Luksemburg 4, BiH i Island po 3 te Lihtenštajn 0 bodova.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()