Fudbalski reprezentativci BiH odradili prvi trening

Započete pripreme za mečeve 5. i 6. kola kvalifikacija za EURO 2024

04.09.2023. 19:36
  • Podijeli:
trening_fsbih 1-64f6158cbf59a.webp Foto: FSBiH

Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili se se danas u Butmiru, odradili prvi trening i započeli pripreme za mečeve 5. i 6. kola kvalifikacija za EURO 2024.

Zmajevi će u 18:00 sati u Butmiru odraditi prvi trening, a to će biti prva prilika da se Meho Kodro, novi selektor fudbalske reprezentacije BiH lično uvjeri u snage koje ima na raspolaganju za sljedeće dvije utakmice.

Prisutnima se obratio selektor Meho Kodro, između ostalog, najavio duele protiv Lihtenštajna i Islanda.

“Prelijep osjećaj je što sam ponovo tu. Jedva sam čekao da dođe taj momenat, bilo je dosta pripremnih radova. Desio se i taj dan, vidim da su igrači baš raspoloženi, vjerujem da to ima veze i s njihovim nastupima u klubovima jer igraju jako dobro. Jedna optimistična situacija. Od starta smo znali na koje vrijeme možemo računati, volio bih da ga je bilo više, ali šta je tu je”, rekao je Kodro.

Istakao je da ima malih problema sa povrijeđenim Adrianom Leonom Barišićem i Anelom Ahmedhodžićem.

“Imamo problem s Barišićem koji je došao povrijeđen, ima preglede i ujutro i vidjet ćemo šta će biti s njim. Sutra ujutro također očekujemo da će Anel Ahmedhodžić doći i on je imao neki problem s povredom, pa ćemo vidjeti na čemu je i on, u zadnjih mjesec dana smo ja i stručni štab pregledali toliko mečeva naših i od protivnika. Ima dosta tu informacija, ali to je druga briga. Malo vremena što imamo s igračima moramo da se fokusiramo na ono što je najbitnije. Vjerujem u naš tim i da možemo sve da dignemo na veći nivo i da će nam to dati rezultat”, jasan je bio Kodro.

Da pozitivna atmosfera vlada među Zmajevima vidjelo se i na fudbalerima, optimistične izjave dali su Ermedin Demirović i Sanjin Prcić.

“Znamo da situacija bodovna nije laka. Međutim, kreće nešto novo s novim selektorom i nadamo se dobrim rezultatima. Počinjemo protiv Lihtenštajna i nadamo se pobjedi, nije prvi put da se događa promjena selektora, spremni smo za nove izazove. Ono što će tražiti selektor od nas ćemo pokušati da ćemo pokušati na najbolji način da odgovorimo na to i da se pripremimo na najbolji način da odradimo tu utakmicu i da dođemo do pobjede”, rekao je Prcić.

“Imamo kvaliteta u ekipi. Imamo dosta dobrih ofanzivaca. Svi kao jedan treba da razmišljamo. Trenirat ćemo jako od prvog dana do utakmice i nadam se puno golova u naredne dvije utakmice. Svi trebamo misliti kao jedan. Idemo iz utakmice u utakmicu i probat ćemo doći do dobrih rezultata. Radujemo se saradnji s novim selektorom, ima dosta iskustva, legenda našeg fudbala i iskreno se radujem saradnji s njim. Meni je uvijek drago kad je trener bio špic, mislim da puno možemo naučiti od njega i iskreno se radujem saradnji”, istakao je kapiten Augsburga Ermedin Demirović.

Naši reprezentativci do sada su ubilježili jednu pobjedu i tri poraza, a sljedeći meč igraju u Zenici 08. septembra na stadionu Bilino Polje. Tri dana kasnije gostovat će selekciji Islanda.

Prvu utakmicu u septembarskom ciklusu Zmajevi će odigrati na “Bilinom polju” protiv selekcije Lihtenštajna, 8. septembra u 20 sati i 45 minuta. Naredna utakmica na programu je tri dana kasnije, reprezentacija BiH putuje Reykjavik gdje će 11. septembra odigrati kvalifikacioni susret protiv Islanda.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()