Fudbaleri Srbije na najtežem ispitu u kvalifikacijama

“Orlovi” su u Budimpeštu došli sa željom da se revanširaju najvećem rivalu u grupi za poraz u prvom duelu ovih ekipa, u kojem su Mađari na stadionu “Rajko Mitić” slavili sa 2:1

14.10.2023. 13:00
  • Podijeli:
fudbalska reprezentacija srbije orlovi fss trening-65244f8570d6e.webp Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 časova gostuje u Mađarskoj u jednom od najbitnijih mečeva kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Orlovi” su u Budimpeštu došli sa željom da se revanširaju najvećem rivalu u grupi za poraz u prvom duelu ovih ekipa, u kojem su Mađari na stadionu “Rajko Mitić” slavili sa 2:1.

Jak adut izabranicima Dragana Stojkovića mogla bi biti i tradicija. Naime, otkako je Piksi na klupi, Srbija nije izgubila nijednu takmičarsku utakmicu u gostima?! Redom: u prethodnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo “orlovi” su kao gosti pobijedili Portugaliju (2:1), Luksemburg (1:0), Azerbejdžan (2:1), dok su sa Republikom Irskom igrali neriješeno (1:1).

Došla je potom Liga nacija, u kojoj su Piksijevi puleni na strani tukli Švedsku (1:0) i Norvešku (2:0), a remizirali sa Slovenijom (2:2). U istom tom ciklusu kod kuće je pretrpljen poraz od Norveške (0:1). I kada su tekuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u pitanju Srbija je kao gost pobijedila Crnu Goru (2:0) i Litvaniju (3:1) i podijelila po bod sa Bugarskom (1:1).

Dakle, kada se crta podvuče, reprezentacija Srbije sa Stojkovićem na klupi ima u gostima bilans od sedam pobjeda i tri remija, bez poraza u deset utakmica. Sve u takmičarskim mečevima. A, padali su Portugalija, Norveška, Švedska, dakle ne neki “liliputanci” od timova. Zanimljivo je da je srpski državni tim u posljednje četiri godine dva puta gostovao u Budimpešti i da ima pobjedu i remi.

Sve to kada se stavi na vagu, govori da Srbija ima osnova da vjeruje u dobar rezultat, da će se makar sa jednim bodom vratiti sa “Puškaš arene” uoči ključne utakmice u kvalifikacijama sa Crnom Gorom. Ako ćemo ići i malo dalje u prošlost, Srbija je i u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo u baražu, sa Ljubišom Tumbakovićem na klupi, pobijedila u Norveškoj, a onda izgubila kod kuće od Škotske.

Previše toga da bi bilo slučajnost. Za kraj, tradicionalno – kalkulacije. Eventualni remi u Budimpešti bio bi veoma značajan korak ka Njemačkoj.

Tada bi i neriješen ishod sa Crnom Gorom u Beogradu bio dovoljan da se naprave tri boda razlike i bolji međusobni skor u odnosu na direktnog rivala (2:0 u Podgorici). Srbiju 99 odsto na EVRO vodi pobjeda protiv Crne Gore 17. oktobra u Beogradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()