Fudbaleri Ferencvaroša preokretom savladali Čukarički

Stanković nije mogao da gleda penal

21.09.2023. 21:06
  • Podijeli:
Fudbaleri Ferencvaroša-650c88d0f1b3d.webp Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP/Tanjug

Čukarički je izgubio na premijeri u Ligi konferencija, ali može kući da se vrati uzdignute glave. Srpski predstavnik u evro takmičenju je poražen u gostima od Ferencvaroša sa 3:1 (2:1), važno je napomenuti poslije preokreta. 

Fudbaleri Čukaričkog su iznenadili sve kada su u 26. minutu postigli gol i poveli sa 1:0. 

Bojica Nikčević je iz drugog pokušaja uspio sa desne strane da uputi centaršut po zemlji, na nekih 12, 13 metara se našao napadač Đorđe Ivanović i direktono uputio loptu u lijevi ugao gola domaćina.

Prije prvog gola igralo se napadački na obje strane. Dvije šanse imao je Varga za Ferencvaroš, jednu je propustio za Čukarički upravo jedini golgeter do tog 26. minuta.

Upornost Varge nije mogla da se prekine

Bio je jedan sporan trenutak, kada se odbrana gostiju "izvukla" jer je iz VAR sobe poništena odluka sudije da bude penal. Međutim, drugi put, u 44. minutu nije bilo poštede - Ivanović je u nemjeri da spreči Ovusua da ugrozi gol napravio faul u kaznenom prostoru i jedanaesterac je bio potvrđen. Varga je bio precizan sa bijele tačke 1:1. 

Trener Ferencvaroša penal nije moga da gleda, ali ga je ekipa obradovala u sedmom minutu zaustavnog vremena prvog poluvremena. 

Nešto prije isteka prvog dijela meča, koji je produženo baš sedam minuta, Ovusu je ovog puta bio najsnalažljiviji u gužvi pred golom Čukaričkog gdje je bilo pravo komešanje za loptom. Zatresao je mrežu protivnika, doneo preokret i vođstvo svom timu 2:1 pred odlazak na odmor.

Gol i publika dali krila Ferencvarošu

Vratili su se na teren igrači Ferencvaroša puni samopouzdanja. Bili su agresivniji, organizovaniji, a podrška sa tribina im je bila sve jača.

Stanković je izveo Vargu i uveo Aleksandra Pešića koji je dao novu energiju timu. Minut nakon ulaska bio je u prilici da da gol bivši igrač Crvene zvezde.

Ako nije iskoristio prvu šansu, jeste drugu 12 minuta nakog ulaska u igru. U 79. minutu Pešić je volejem savladao golmana Samurovića i overio sigurna tri boda.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()