Fudbaler u komi: Teška povreda glave na utakmici

Nakon utakmice, koju je njegova ekipa dobila sa 1:0, trener Bordoa Albert Riera rekao je da ne može da da nikakve informacije o stanju Еlisa.

25.02.2024. 10:24
  • Podijeli:
Alebert Elis-65dafd9332b13.webp Foto: PRINTSRCEEN/YOUTUBE

Napadač Bordoa Albert Еlis navodno je stavljen u medicinski indukovanu komu nakon što je pretrpio ozbiljnu povredu glave u utakmici francuske Lige 2 protiv Gengama ove subote.

Već u prvoj minuti utakmice, reprezentativac Hondurasa sudario se u skoku sa odbrambenim igračem protivničkog tima Donatienom Gomisom. Еlisu je tokom osam minuta ukazivana pomoć na terenu prije nego je iznijet na nosilima.

Prema izvještajima francuskih medija, 28-godišnjak je bio svjestan na terenu, ali je stavljen u indukovanu komu prije nego što je prevezen u bolnicu Pelegrin.

Nakon utakmice, koju je njegova ekipa dobila sa 1:0, trener Bordoa Albert Riera rekao je da ne može da da nikakve informacije o stanju Еlisa.

“Razgovarali smo sa ljekarom i ne možemo reći ništa. On je u bolnici i nema ništa što možemo reći. Pobjeda je za njega.”

L'Еipe je dodao da je golman Karl-Johan Johanson bio jedini igrač Bordoaa koji je razgovarao s novinarima nakon utakmice.

“Ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam doživio ovo. Zaista je teško. Osjećao sam se kao da ću plakati. U poluvremenu su nam rekli da je budan, ali trenutno ne znamo ništa. Vid‌jećemo sutra.”

Inače, Еlis je briljirao u MLS-u u Hjouston Dinamu tokom četiri sezone, prešao je u portugalsku Boavistu 2020. godine. Od tada je igrao za Bordo u Ligi 1 i Ligi 2.

Napadač je takođe bio ključni igrač za Honduras od svog debija 2014. Еlis je skupio 64 nastupa i postigao 13 golova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()