Fudbaler tvrdi da ima 17 godina, niko mu ne vjeruje

Na društvenim mrežama šire se njegove slike i posprdni komentari o navodnom 17-godišnjaku?!

29.12.2023. 19:14
  • Podijeli:
Nathan Douala_fudbaler_godine_foto_X-658ee80be394a.webp Foto: X/@AfricaFactsZone

Nathan Douala, anonimni fudbaler još anonimnije kamerunske ekipe Victorije United, postao je globalni hit, ali ne zbog svojih umijeća na zelenom terenu. 

Naime, Fudbalski savez Kameruna je nakon objave selektora Rigoberta Songa da spomenutog igrača vodi na Afrički kup nacija, kontinentalno prvenstvo koje počinje u januaru, napisao da je Douala, koji do sada nema nijedan nastup za seniorsku selekciju, rođen 2006. godine.

Douala je tada postao viralan. Tačnije, snimke i fotografije njega jer se nikako ne čini tako mlad. Na društvenim mrežama šire se njegove slike i posprdni komentari o navodnom 17-godišnjaku?!

Tako se prije početka prvenstva Afrike pojavilo ono što ga inače karakteriše, a to su kontroverze i skandali. Ovaj je bizaran jer nema limita što se tiče mladosti ili starosti igrača koji na njemu mogu nastupati, pa da bi se zbog toga morala lažirati igračeva dob.

Kamerunci pak hvale savez i predsjednika Samuela Eto'a zato što daju priliku "mladim draguljima" poput Douale.

Kamerun je inače brončani sa zadnjeg prvenstva Afrike i jedan je od favorita na onom koje počinje 13. januara. Glavne zvijezde su mu Andre Onana, Zambo Anguissa, Choupo Moting i Toko Ekambi i Kamerun je zbog njih jedan od favorita za osvajanje turnira.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()