Fudbaler Sarajeva na meti Hajduka, Bordo tim bi mogao zaraditi oko 400 hiljada eura?

Riječ je o igraču koji sa Sarajevom ima ugovor do 2025. godine, a odšteta bi bila između 300 i 400 hiljada eura

06.11.2023. 12:50
  • Podijeli:
Muhamed Buljubašić_foto_FKSarajevo-6548c90f76101.webp Foto: FK Sarajevo

Muhamed Buljubašić, talentovani veznjak Sarajeva i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, nalazi se na meti splitskog Hajduka.

Naime, nakon pobjede protiv Rudeša sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius otišao je u Sarajevo pogledati sinoćnji derbi Sarajeva i Borca koji je odigran na stadionu Koševo. Svjestan je Nikoličius da bi mu dobro došao još jedan veznjak, pogotovo ako je riječ o mladom igraču na kojem se može puno zaraditi.

Nikoličius je utakmicu gledao u društvu predsjednika Bordo tima Ismira Mirvića, a kažu svjedoci da im je posebno zanimljiv bio jedan igrač. I to ne bilo koji već najveća mlada zvijezda lige - u pitanju je Muhamed Buljubašić, piše 24sata.hr.

Buljubašić ima malih problema sa povredom, pa nije igrao protiv Borca, ali sportski direktor Hajduka itekako je upoznat s njegovim mogućnostima. Ima tek 19 godina, a odigrao je devet utakmica u prvenstvu i jednu u kupu. Uz to, mladi je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Riječ je o igraču koji sa Sarajevom ima ugovor do 2025. godine, a odšteta bi bila između 300 i 400 hiljada eura.

Devetnaestogodišnji Buljubašić je u Akademiju FK Sarajevo stigao prije tri godine i nametnuo se kao jedan od najboljih igrača u generaciji.

Imao je Nikoličius nekoliko dobrih razloga posjetiti Sarajevo i razgovarati s gazdom kluba, pogotovo u situaciji kad je Dinamo ovako loš i kad se prilika za naslov, nakon 18 dugih godina, otvara na dlanu...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()