FSRS proslavio 30 godina: Nagrade zaslužnim, ovacije Piksiju

"Fudbalskom savezu Republike Srpske čestitam veliki jubilej, da u narednom periodu bude još bolji, a znam da može"

16.09.2022. 19:28
  • Podijeli:
FSRS_FSS.jpg Foto: FSS

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković poručio je, povodom proslavljanja 30 godina od osnivanja saveza da je danas veliki dan za fudbal u Srpskoj.

Kako je naveo, u narednom periodu će glavni zadatak njega i njegovih saradnika biti rad na poboljšanju uslova za klubove. Taj proces je već započet.

"Zajedno sa FS BiH radićemo na poboljšanju uslova za sve naše klubove. Mi smo već pokrenuli niz projekata kojima ćemo podržati rad klubova u budućnosti", rekao je Zeljković tokom svečane akademije Fudbal je život.

Tokom svečanosti okupljeni su se prisjetili početaka FSRS, zaslužni pojedinci dobili su nagrade, a lijep jubilej je uveličao selektor Srbije Dragan Stojković. Piksi je dočekan bakljama, špalirom mališana, ovacijama, a od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika banjalučkog odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlova dobio je bistu blaženopočivšeg patrijarha Pavla za sve dosadašnje uspjehe.

"Uvijek se lijepo osjećam u Banjaluci i svaki dolazak ovdje shvatam kao povratak kući. Vjerujte mi da osjećam vašu iskrenu podršku, ljubav koju pružate našoj reprezentaciji i meni kao selektoru koji brine o našim igračima. Znam da i reprezentativci osjećaju isto. Fudbalskom savezu Republike Srpske čestitam veliki jubilej, da u narednom periodu bude još bolji, a znam da može. Prije svega bih volio da stvori uslove za sve one klince koji maštaju da imaju velike karijere", poručio je Stojković i izazvao aplauz prepune sale Narodnog pozorišta.

Na današnjoj akademiji priznanje "Zlatni grb" uručeno je i porodici nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i FSRS Milana Jelića, direktoru Telekoma Srpske Jeleni Trivan, nekadašnjem funkcioneru FS Srbije Nebojši Lekoviću...

Fudbalski savez Republike Srpske osnovan je 5. septembra 1992. godine, a osnivačka Skupština održana je u Banskom dvoru.

Za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević, a generalnog sekretara Rodoljub Petković.

Nakon Lazarevića savez su vodili Milan Jelić, Mile Kovačević, te aktuelni prvi čovjek Vico Zeljković.



 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()