FK Sarajevo posljednji put izgubilo četiri utakmice u nizu prije 28 godina

Izabranici trenera Simona Rožmana nanizali su četiri uzastopna prvenstvena poraza i ugrozili su plasman u Evropu

04.03.2024. 16:57
  • Podijeli:
FK Sarajevo FK Željezničar-65e4dbc28d969.webp Foto: FK SARAJEVO

Fudbaleri Sarajeva su u velikoj rezultatskoj krizi. U kakvoj klub nije bio 28 godina.

Izabranici trenera Simona Rožmana nanizali su četiri uzastopna prvenstvena poraza i ugrozili su plasman u Evropu.

Prvo su u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone izgubili od Zrinjskog u Mostaru (0:2), potom je uslijedio domaći poraz od Širokog Brijega na startu proljetnog dijela sezone (1:3), da bi bez bodova ostali i na dva vezana poraza, kod ekipa koje su u tom trenutku bile posljednja i pretposljednja na premijerligaškoj tabeli (Zvijezda 0:1 i Željezničar 0:3).

Prema dostupnim informacijama na stranici Bordovremeplov posljednji FK Sarajevo je upisalo četiri uzastopna poraza u sezoni 1995/96.

Prije 28 godina, u periodu od 16. marta do 13. aprila 1996. godine, uspješniji od Bordo tima redom su bil Rudar u Kaknju (2:0), Iskra u Bugojnu (2:1), Zenica na Koševu (1:0) i Travnik na Piroti (3:2). Negativna serija tada je prekinuta domaćom pobjedom protiv Olimpika (1:0).

Kada se aktuelnoj crnoj seriji dodaju i dva remija u Kupu (Sloboda 1:1 - prošli na penale, Borac 0:0 - revanš se igra 14. marta), onda se dolazi do brojke od šest utakmica bez pobjede.

Očito da u FK Sarajevo nešto ne štima. Priznao je to i trener Simon Rožman. Ukoliko se se ekipa ne probudi iz "zimskog sna", plasman u Evropu bit će itekako upitan. Za ekipu koja ima najbolje finansijske uvjete i vjerovanije jedne od najplaćenijih igrača u ligi to bi bio veliki neuspjeh.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()