FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog uvreda Borjanu

Na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivih povika

29.11.2022. 13:07
  • Podijeli:
borjan_kanada - reuters-1669284840034.webp Foto: Reuters

Međunarodna fudbalska federacija otvorila je disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade, tvrdi agencija AP. 

Podsjetimo, hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog golama srpskih korijena u utakmici 2. kola Svjetskog prvenstva u kojem je Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1.

Na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivih povika.

Navijači su ga sve vrijeme provocirali i vrijeđali skandiranjem. Posebnu pažnju privukla je zastava Johna Deerea koju su razvili. Na njoj je pisalo "Knin 95", a slogan firme "Nothing runs like Deere" prepravili su tako da su umjesto zadnje riječi napisali "Borjan", piše Index.hr.

Sporna zastava

John Deere je inače najpoznatija marka traktora na svijetu, a navedeno prevozno sredstvo simbol je masovnog bijega Srba tokom akcije Oluja. U kolonama je u avgustu te godine Republiku Srpsku Krajinu napustilo oko 200 hiljada Srba, među kojima i tada 7-godišnji Borjan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()