FIFA pokrenula istragu: Ko je "kuharu" dozvolio ulazak na teren

Ljubio trofej, fotografirao se s igračima Argentine...

23.12.2022. 07:47
  • Podijeli:
salt_bae - messi - twitter-63a54edd0a415.webp Foto: Twitter

Nusret Gokcen, popularan kao Salt Bae, nazovi kuhar, koji na društvenim mrežama, pravi kojekakve specijalitete od mesa, izazvao je neugodnu situaciju u finalu SP-a kada je nakon završetka finalne utakmice između Argentine i Francuske ušao na teren te prilazio nogometašima, ljubio pehar i fotografisao se, a FIFA je nakon svega pokrenula istragu.

Trofej Svjetskog prvenstva u nogometu dopušteno je dotaknuti samo odabranim, a Salt Bae nije jedan od njih.

Prema podacima na FIFA-inoj stranici, Trofej od 18-karatnog zlata procjenjuje se na oko 20 miliona američkih dolara, a smiju ga dodirnuti pobjednici Svjetskog prvenstva i šefovi država.

Ipak, nekim čudom na terenu se našao i popularni turski kuhar koji je izazvao brojne negativne komentare nakon što je dodirivao pehar, iako mu to nije dozvoljeno, a onda je jurio i Messija po terenu kako bi se fotografisao s njim.

Zbog toga FIFA istražuje okolnosti koje su dovele do toga da je Salt Bae ušao na teren, a za Sky Sports News potvrđeno je da je njegov pristup igralištu bio neovlašten.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()