Fešta kakva se ne pamti: Gore Buenos Aires, Rosario, Mar del Plata...

Slavi i staro i mlado širom zemlje. Argentinci, nadaleko poznati kao fudbalski fanatici, titulu čekanu 36 godina morali su da proslave u stilu

18.12.2022. 23:56
  • Podijeli:
Buenos Aires_Rodrigo Abd AP Tanjug-639f95ca99a73.webp Foto: Rodrigo Abd / AP / Tanjug

Argentinsko pokoravanje fudbalske planete u Kataru izazvalo je delirijum u otadžbini.

Posljednji hitac u metu koji je sa "kreča" uputio Gonzalo Montijel bio je signal za početak neviđene fešte nacije.

Epsko finale sa Francuskom praćeno je na trgovima i ulicama svih većih gradova. A kada su Gaučosi preživjeli dva volšebna povratka rivala i konačno podigli pehar, atmosfera je dosegla vrhunac.

No, to nije bio kraj slavlja. Naprotiv, samo početak proslave koja i dalje ne jenjava.

I fešta nije bila rezervisana samo za prestonicu Buenos Aires.

Slavi i staro i mlado širom zemlje. Argentinci, nadaleko poznati kao fudbalski fanatici, titulu čekanu 36 godina morali su da proslave u stilu.

Lionel Mesi odavno je idol nacije. No, nju je prethodno najviše znao da obraduje Dijego Armando Maradona. A kada je i Leo ponovio podvig i uspio u najvišem cilju, počela je erupcija.

I u njegovom Rosariju ljudi su izašli na ulice i dijelili nezapamćenu radost. Slavilo se i u Mar del Plati, rodnom gradu drugog junaka Emilijana Martineza koji je u finišu produžetaka odbranio zicer, a onda u penal-ruletu zaustavio udarac Kingslija Komana.

Zapravo, slavilo se u svakom kutku Argentine. Zasluženo.

I možemo samo da zamislimo kakva fešta slijedi kada se Mesi i društvo vrate iz Katara sa fudbalskim svetim gralom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()