Fener u derbiju srušio Besiktas, Džeko i Krunić dobili priliku sa klupe

Do kraja šampionata preiostala su još četiri kola

27.04.2024. 21:14
  • Podijeli:
dušan tadić fk fenerbahče-65755f710ecad.webp Foto: FK Fenerbahče

Fudbaleri Fenerbahcea savladali su u 34. kolu turske Superlige u velikom derbiju tim Besiktasa rezultatom 2:1. Na taj način tim Ismaila Kartala ostao je u trci za titulu prvaka.

Iako se očekivalo da će Edin Džeko meč započeti od prve minute, Kartal ga je ostavio na klupi, a priliku je dao Batshuayiju.

Imao je turski stručnjak velikih problema u prvom dijelu jer su zbog povreda u 19. minuti izašli Yuksek i Becao, a priliku su dobili Krunić i Soyuncu.

U 25. minuti Besiktas ostaje sa igračem manje jer je direktan crveni karton zaradio Al Musrati, dok je Batshuayji domaće doveo u prednost u 30. minuti nakon asistencije Dušana Tadića.

Kahveci je u 69. minuti udvostručio prednost gostiju, a ovoga puta asistent je bio Szymanski.

Edin Džeko je u igru ušao u 74. minuti kada je zamijanio Batshuayjia, ali se nije upisao u listu strijelaca.

Sve što je Besiktas do kraja susreta uspio jeste gol Cenka Tosuna iz 82. minute.

Nakon ovog susreta Fener je drugi na tabeli sa 89 bodova i 4 boda manje u odnosu na prvoplasirani Galatasaray.

Besiktas je 5. sa 51 bodom.

Do kraja šampionata preiostala su još četiri kola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()