FA pokrenuo postupak protiv Manchester Cityja

Šok za prvake

04.12.2023. 23:14
  • Podijeli:
manchester city-656e1bd7dd618.webp Foto: Reuters

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je postupak protiv Manchester Cityja jer nije uspio kontrolisati svoje igrače koji su okružili glavnog sudiju nedjeljnog dvoboja protiv Tottenham Hotspura.

Naime, u sudijskoj nadoknadi kod rezultata 3:3 Erling Haaland je, iako pod prekršajem, uspio proslijediti loptu do Jacka Grealisha koji ju je prihvatio na suparničkoj polovini i imao otvoreni put prema golmanu "Pijetlova".

Sudija Simon Hooper odlučio je prekinuti akciju i dosuditi slobodni udarac za City i stoga nije poštovao prednost. To je očekivano razljutilo igrače Cityja koji se nisu mogli pomiriti s takvom procjenom Hoopera te su mu žestoko prigovarali.

"Manchester City je optužen za kršenje pravila E20.1 FA-a. Tokom 94. minute utakmice klub je propustio osigurati da se njegovi igrači ne ponašaju neprimjereno", objavio je FA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()