Evo zbog kojih psovki je Bellingham dobio crveni karton

Cijela Španija bruji

03.03.2024. 10:51
  • Podijeli:
jude bellingham reuters-65e439a659b2a.webp Foto: Reuters

U La Ligi se sinoć odvila prava drama. Real Madrid uspio se vratiti nakon 0:2 protiv Valencije u jučerašnjoj utakmici 27. kola španskog prvenstva. Valencia je vodila 2:0 golovima Huga Dura iz 27. i Romana Jaremčuka iz 30. minute, ali su se gosti vratili golovima Viniciusa Juniora u nadoknadi prvog poluvremena te u 76. minuti.

Duboko u sudijskoj nadoknadi Real je u uspio postići i treći gol, u tom trenutku vrijedan pobjede. Tako su mislili igrači Carla Ancelottija i mnogi na tribinama, ne i sudac utakmice Jesus Manzano, koji je odsvirao kraj susreta kad je lopta letjela prema nesuđenom junaku Judeu Bellinghamu.

Igrala se osma minuta sudijske nadoknade utakmice kad je Brahim Diaz poslao loptu s desne strane na vrh Valencijinog peterca. Bellingham je bio najviši u skoku i glavom je poslao u mrežu. Neki Valencijini igrači uhvatili su se za glavu i bili su u nevjerici nakon što su ispustili prednost od dva gola i upisali novi poraz.

Uslijedili su žustri protesti, vika i galama. Manzano je bio okružen Realovim igračima. Bellingham vikao i psovao: "To je je**** gol! Lopta je bila u zraku, koji je ovo ku***?" Manzano je nakon toga engleskom reprezentativcu pokazao crveni karton.

Nakon utakmice nezadovoljstvo nije krio ni Carlo Ancelotti: "Bilo je to nešto bez presedana, ovo mi se još nikad nije dogodilo. Da je sudio kraj kad je golman Valencije odbio loptu, onda bi bilo u redu, ali je pustio igru i mi smo onda došli u posjed. Smatram da je prekid utakmice u tom trenutku bio pogreška. Bellingham je rekao da je to bio je**** pogodak, nije se tu radilo o uvredi."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()