Evo šta Tottenham nudi Kaneu za ostanak

Engleski napadač nije osvojio trofeja otkako je u redovima Spursa od 2009. godine

14.07.2023. 12:00
  • Podijeli:
harry kane reuters-6476fd5c46cf4.webp Foto: Reuters

Engleski reprezentativac Harry Kane ušao je u posljednju godinu ugovora s Tottenhamom i još je uvijek upitno gdje će igrati sljedeće sezone. Bayern povisuje svoje ponude za njegov transfer, spominje se i mogućnost njegova odlaska u PSG, no Tottenham zasad odolijeva i nudi mu novi, poboljšani ugovor za ostanak u klubu.

U Tottenhamu insistiraju na 140 miliona eura za transfer 29-godišnjeg napadača, što je cijena koju zasad nitko ne želi prihvatiti. Posebno u situaciji u kojoj Kane sljedeću sezonu dočekuje kao slobodan igrač. Bayern je zasad ponudio tek polovicu tražene cijene, a na insistiranje trenera Thomasa Tuchela spreman je ponuditi 80 miliona kako bi kapitena Engleske preselio u Bavarsku.

Tottenham ostanak svoje legende želi osigurati nudeći mu 400.000 funti (oko 470.000 eura) sedmične plaće i funkciju u klubu po završetku karijere. 

Kane je u 435 utakmica za Tottenham postigao 280 golova i asistirao za njih 64. Bez trofeja je s klubom čiji je igrač od 2009. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()